MTG: Rekordhög försäljning, ökad vinst & högre utdelning

2016 var ett viktigt och framgångsrikt år för MTG, skriver koncernchef Jørgen Madsen Lindemann i Q4-rapporten. – Vi levererade på vår målsättning att accelerera vår försäljningstillväxt och öka vårt rörelseresultat, och vi tog ett antal mycket viktiga steg i utformningen av vår framtida verksamhet.MTG genererade en organisk försäljningstillväxt om 5% för 2016 och 8% för Q4.

Lindemann skriver:

Detta återspeglade en ökning av antalet kunder samt den tid och de pengar de spenderar på våra produkter, vilka idag är mer tillgängliga, mer relevanta och mer populära än någonsin tidigare. Vår sammanlagda digitala försäljning nästan fördubblades under 2016.

Vi har under flera år jobbat målinriktat för att anpassa våra traditionella TV-verksamheter till nya konsumtionsbeteenden, och vi accelererade den utvecklingen ytterligare under 2016. Vi har lanserat nya kanaler och tjänster, inklusive Viafree i Skandinavien och Viaplay i Baltikum och har även lanserat fantastiska originalproduktioner och nya sportprodukter.

Be the first to comment on "MTG: Rekordhög försäljning, ökad vinst & högre utdelning"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*