NRK P2 i ny drakt – mer innhold, mer kultur og fornying av program i prime time

Radiohuset på Marienlyst. Foto: Mahlum/Public Domain

NRK P2 – som skal være NRKs kultur- og fordypningskanal – skal gå igjennom flere endringer og bli fornyet denne våren. NRK varsler flere endringer. Nytt ettermiddagsprogram, fornyelse av “Nyhetsmorgen”, daglig tilbud om verdispørsmål og nytt helgetilbud.

Kulturredaktør i NRK, Marius Hoel, forklarer at omleggingen skjer som et ønske om å vitalisere kulturjournalistikken.

Hoel beskriver en lang rekke endringer:

– Det blir flere endringer. Vi får et helt nytt ettermiddagsprogram som handler om kunst og kultur i et aktuelt samfunnsperspektiv, det blir fornyelse av “Nyhetsmorgen” og et daglig tilbud om verdispørsmål som bygger på helgeprogrammet “Verdibørsen”. Samtidig skal det nyskapende programmet “Salongen” videreutvikles til et nytt helgetilbud.

Han påpeker at publikums mediebruk er i sterk endring.

– Derfor ønsker vi å tilby et bredere tilbud på podkast og valgbar radio, samtidig som det blir en del av tilbudet på NRK P2

Som følge av omleggingen avsluttes programmene “Diktafon” og “Verdt å lese”. Dikt og opplesning vil fortsatt være en del av NRK P2, men formidlet på nye områder.

‘Nyhetsmorgen’ er blant programmene som skal videreutvikles. Her med Børge Brende gjest i studio. Foto: Philip Lote / NRK

Be the first to comment on "NRK P2 i ny drakt – mer innhold, mer kultur og fornying av program i prime time"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*