NRK-slukking i region 2 gjennomført uten problemer

Illustrasjonsfoto: NRK Klassisk, verdens første heldigitale radiostasjon på DAB.

NRK slukket i går sine FM-sendere i Trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal. De kommersielle rikskanalene P4 og Radio Norge, samt de lokale radiostasjonene P4-gruppen og Bauer Media eier, slukker sine FM-signaler i april. Til sammen fire fylker er nå i gang med slukking.

Stengingen i Midt-Norge er den andre i en landsomfattende avvikling av FM-sendinger gjennom året. Fra før er Nordland gjort heldigitalt, mens Møre og Romsdal og trøndelagsfylkene i første omgang må klare seg uten NRK på FM.

21. april stenger også P4, Radio Norge og flere lokalradioer FM-signalet i fylkene.

NRK rapporterer om storhandel av dab-radioer i regionen i dagene før FM-stengingen. Mange er godt forberedt på skiftet til digital radio, mener daglig Ole Jørgen Torvmark i Digitalradio Norge

– Svært mange nordmenn lytter allerede digitalt, men det er fremdeles noen som skal oppgradere radioapparatene i tiden framover. Radiobransjen skal selvfølgelig hjelpe lyttere som trenger veiledning, sier Torvmark.

Onsdagens FM-slukking omfatter til sammen over 700.000 lyttere. Regiondirektør Sigrid Gjellan i NRK Midt-Norge er ikke bekymret for noen klagestorm.

– Jeg tror det er mange som allerede er over på dab og digital lytting på nettradio og lignende, sier hun til egen kanal.

Fra 21. april må alle i Midt-Norge over på dab for å høre riksdekkende radio. På landsbasis vil 189 lokalradiostasjoner fortsette å sende på FM-nettet ut 2021.

Be the first to comment on "NRK-slukking i region 2 gjennomført uten problemer"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*