Nyhetene i NRK skal organiseres i tre linjer – styrking på mobil er sentralt

Radiohuset på Marienlyst. Foto: Mahlum/Public Domain

Nyhetsarbeidet i NRK vil heretter bli organisert i tre redaktørlinjer – en direkte-, en fag- og en programlinje. Å styrke NRKs posisjon på mobil er et viktig mål når nyhetsdivisjonen rigges om.

Direktelinjen skal ha ansvar for nyheter på alle plattformer – inkludert radio. Den nye direktelinjen får en sentral rolle i NRKs framtidige nyhetsarbeid, det opprettes blant annet en egen nyhetssjef stilling i tillegg til overliggende redaktører.

– Vi mener funksjonen nyhetssjef vil styrke oss i å være raskt ute, og vil være en plattformuavhengig funksjon som vil være til stede og kunne ta grep gjennom store deler av døgnet inkludert helg, sier nyhetsdirektør i NRK, Alexandra Beverfjord.

Den nye direktelinjen vil få “siste nytt”-ansvar på alle plattformer, og skal også drive frem de store journalistiske stolpene gjennom dagen – både fellessaker og egensaker. Direktelinjen etableres for å spisse det journalistiske produktet på mobil og nett.

Sentrale programmer som Dagsrevyen, Nyhetsmorgen, Dagsnytt 18 og Kveldsnytt vil være under en felles programlinje, mens faglinjen skal sikre innhold av høy journalistisk kvalitet innenfor spesifikke fagfelt.

– NRK er i en unik posisjon, men vi må utnytte ressursene våre riktig i en verden hvor folks medievaner endrer seg stadig hurtigere. Med den modellen vi nå har valgt, mener vi å være best mulig rigget for framtida. Hvor vi både tar vare på flaggskipene våre og tar et digitalt løft, sier Beverfjord.

Inntil den nye strukturen og nye posisjoner er på plass, vil den gamle strukturen være gjeldende.

Be the first to comment on "Nyhetene i NRK skal organiseres i tre linjer – styrking på mobil er sentralt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*