Ufoberättelser med Moa Gammel i ny P3-podd

Moa Gammel. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Den 22 februari är det premiär för P3:s ”Ufopodden” i Sveriges Radio Play. I åtta avsnitt leder Moa Gammel lyssnarna genom ufoberättelser hämtade från Archives for the unexplained i Norrköping, även känt som världens största ufoarkiv.Podden innehåller specialskriven musik av Andreas Kleerup och en stjärnspäckad rollista med bland andra Happy Jankell, Matias Varela, William Spetz, Sigge Eklund och Ann Petrén.

– Jag är fascinerad av krocken mellan de spektakulära upplevelserna och de helt vanliga vittnena i Ufopoddens historier. När det utomjordiska möter det allmänmänskliga. Vad leder sådana erfarenheter till i det vardagliga livet? Jag har alltid älskat berättelser inom ramen för sci-fi, fantasy och skräck och jag ville ta dessa vittnesmål på allvar, säger Moa Gammel som förutom att vara berättarröst även ligger bakom manus och regi.

Ufopodden består av dramatiserade berättelser inspirerade av dokumenterade utomjordiska upplevelser. Podden bygger på olika fall som spänner över tid och rum, från de väldokumenterade norrländska ”Spökraketerna” 1946 till de mystiska omständigheterna kring en dykarexpedition i Bajkalsjön på 1980-talet och ett oförklarligt sjungande ljud på månens baksida. De svenska fallen bygger framför allt på efterforskningar av journalisten Clas Svahn och berättelser från världens största ufoarkiv, Archives for the unexplained (AFU) i Norrköping. Ufopodden släpps i åtta fristående avsnitt och varje avsnitt fokuserar på ett fall.

Moa Gammel. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Be the first to comment on "Ufoberättelser med Moa Gammel i ny P3-podd"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*