Vem blir lokal mästare i Vi i femman?

Rickard Olsson, programledare Vi i femman. Foto: SVT

Vi i femmans säsong har nu nått fram till radiofinaler. Dessa utspelar sig på 25 lokala P4-kanaler på tisdag den 7 februari då 50 laddade klasser möts i Sveriges Radios och Svt:s klassiska frågetävling. Av 50 klasser ska alltså 25 lokala vinnare över hela landet koras.I uttagningen i november deltog över 3 500 femteklasser. Nu är det bara 50 klasser kvar. En kille och tjej från varje klass utgör ett lag, och är de som gör upp i Vi i femmans lokala finaler nu på tisdag i P4.

– Resten av klassen har också kunnat vara med och samla poäng i år eftersom vi har en fråga som de får hjälpas åt med att svara på. Frågemomentet som kallas för ”Dagens grej” har även i år varit mycket uppskattat av de tävlande klasserna, säger Marianne Greip, projektledare.

De lokala finalerna sänds tisdag 7 februari i P4.

I nästa steg väntar sedan en tuff match då de 25 lagen möts i ett direktsänt tv-kval torsdag 9 februari P4 med Rickard Olsson som sammanhållande programledare. De fyra lag som klarar sig bäst i tv-kvalet går vidare till Vi i femman-finalerna i Svt Barnkanalen som sänds 27-30 mars. Även då är det Rickard Olsson som leder programmet.

Om Vi i femman

Vi i femman är Sveriges Radios och Svt:s allmänbildande frågetävling för femteklassare i hela landet. Tävlingen startade i Sveriges Radio redan 1963 och 1970 började även Svt att sända programmet. För att ta sig till finalen i Barnkanalen måste tävlingsdeltagarna först vinna på lokal nivå i P4 Sveriges Radio.

Be the first to comment on "Vem blir lokal mästare i Vi i femman?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*