Digitalradio: Norge får en ny kristen riksdekkende radiostasjon

Leder i Radio 3,16 Margrethe Sunnarvik Tveit sammen med redaktør Wiggo Skagestad. Foto: Radio Filadelfia

Politiske partier og religiøse organisasjoner stod på barrikadene da NRKs radiomonopol ble brutt, og de skyr ikke unna nå heller. De politiske partiene har trukket seg tilbake til sitt politiske liv, men religiøse organisasjoner er fortsatt aktive kringkastere. Nå får Norge en ny riksdekkende kanal.

Bak den nye radiostasjonen, som har fått navnet 3,16, står meningheten Filadelfia i Kristiansand. Sendingene starter opp i neste måned i god tid før påsken.

Menigheten har gjort avtale om å leie seg inn på lokale DAB-blokker og vil i følge en pressemelding dekke 70 prosent av landets befolkning i løpet av året.

I en pressemelding skriver Filadelfia at de søker et nært samarbeid med andre kristne radioer og organisasjoner, og på den måten bygge en profesjonell, positiv og utfordrende radio med stort mangfold.

– Med en ny kristen rikskanal så må vi tenke litt nytt. Vi søker å knytte til oss samarbeidspartnere. Vi ønsker alle gode radiokrefter velkommen til å prate med oss og være med å dra lasset. Den nye radioen skal ikke hete Radio Filadelfia, for vi tenker at vi ikke skal være lokale. Vi skal ikke være en menighetsradio, ikke en pinseradio heller. Vi ønsker et tverkirkelig snitt på det vi sender ut og det nye navnet blir derfor Radio 3,16, sier Margrethe Tveit som er leder i medieavdelingen hos Filadelfia til egen radiokanal.

Be the first to comment on "Digitalradio: Norge får en ny kristen riksdekkende radiostasjon"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*