Louise Andrén Meiton till Ekonomiekot

Louise Andrén Meiton. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Den erfarna ekonomijournalisten Louise Andrén Meiton är ny ekonomireporter på Ekot. Efter fyra år på Svenska Dagbladet ska Louise Andrén Meiton jobba som makroreporter i Ekots ekonomigrupp och även ha en ledande roll i ett nytt ekonomiprogram i Sveriges Radio.Ekonomigruppen på Ekot har i dag cirka tolv reportrar som jobbar mot Ekonomiekots fyra dagliga sändningar i P1, bidrar med rapportering i Ekots övriga sändningar och program samt med ekonomiinnehåll på de digitala och sociala plattformarna.

Från månadsskiftet mars/april blir Louise Andrén Meiton ny reporter i gruppen. Hon kommer närmast från Svenska Dagbladet där hon arbetat sedan 2013 som makroreporter. Mellan åren 2008 och 2013 jobbade hon i flera roller inom Ekot på Sveriges Radio. Tidigare har hon jobbat både på Dagens Industris tv-kanal och SVT:s A-ekonomi. Louise Andrén Meiton har en magisterexamen i företagsekonomi från Lunds universitet samt examen från journalistprogrammet vid JMK på Stockholms universitet.

– I Louise Andrén Meiton får Ekot en av Sveriges bästa reportrar inom makro- och samhällsekonomi, en journalist som sköter sitt bevakningsområde på allra högsta internationella nivå. Vi får samtidigt en rutinerad etermediejournalist med stor erfarenhet av radio, säger Anders Billing, chef för Ekonomiekot.

I Louise Andrén Meitons roll kommer också ingå ett arbete med det nya ekonomiprogram som Sveriges Radio just nu utvecklar och som kommer att starta senare i vår.

– Det är oerhört spännande och en stor utmaning att få vara med att skapa ett helt nytt radioprogram och dessutom göra det med Ekots styrka och enorma kompetens i ryggen. Men jag kommer givetvis sakna alla begåvade kollegor på SvD, säger Louise Andrén Meiton.

Be the first to comment on "Louise Andrén Meiton till Ekonomiekot"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*