Hvilken rolle spiller podcasting og hvordan går det med radiolyttingen?

The podcast Serial played on an iPhone. Photo: Casey Fiesler from Atlanta - Serial Podcast, CC BY 2.0

Foruten viktig mingling med kolleger og Prix Radio utdeling og påfølgende fest så er Radiodager også en viktig anledning til å lære, få innsikt og bli inspirert. På programmet i år handler det blant annet om data og hva vi kan lære om oss selv og dem som lytter.

Radiodager-programmet er fylt med spennende foredrag og muligheter til å utvide horisonten. Data er blant de viktigste verktøyene bransjen har, og programmet har en viktig sesjon som kan bidra til å besvare noen av våre viktigste spørsmål.

Sesjonen om data blir presentert av Peter Niegel fra DR Medieforskning og Kristian Tolonen fra NRK. Sammen skal de se på tendensene i radiobransjen på flere viktige områder:

– Personalisering
– Musikk
– Sosiale medier
– Visual radio
– Unges mediebruk
– Mobil/nettbrett

Hvordan går det med radiolyttingen generelt og med de unges mediebruk helt spesifikt? Hvilken rolle har podcast i det samlede bildet og hvordan ser radioapparatet egentlig ut i framtiden? Er det en radioplayer på mobilen, eller en høytaler med en personlig stemmeaktivert assistent?

Peter Niegel er senior Medieforsker i DR Medieforskning. Han er cand mag i medievitenskap fra Århus Universitet og master i Corporate Communication fra Århus Business School. Han er i blant de ledende radioanalytikere i Europa, og har forelest på adskillige nasjonale og internasjonale konferanser. Kristian Tolonen er analysesjef i NRK. Han har jobbet for allmennkringkasteren siden 1997 som medieanalytiker.

Be the first to comment on "Hvilken rolle spiller podcasting og hvordan går det med radiolyttingen?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*