Kulturminister Mette Bock: Overvejer betalingsmur for DR’s netnyheder

Kulturminister Mette Bock. Foto: Steen Brogaard

Danske medier har klaget over ulige konkurrence fra DR. Mens dagblade og netmedier længe har arbejdet ihærdigt på at få brugerne til at betale for digitalt indhold, tilbyder DR “gratis” nyheder på nettet – finansieret af licenspenge. Kulturminister Mette Bock overvejer nu en betalingsmur.Jyllands-Posten skriver at kulturminister Mette Bock nu lufter tanken om, at DR delvist skal finansieres via en ny betalingsmodel. Blandt andet for at imødekomme de private mediers kritik.

– Man kunne overveje at sige til DR, at alle egenproducerede udsendelser naturligvis skal kunne streames, uden at der skal betales for adgang til det, siger Mette Bock.

– Men ønsker DR at producere nyheder, artikler eller andet indhold direkte til nettet, skal det ligge bag en betalingsmur. Borgerne skal ikke tvinges til at betale for dette via licens eller skat, men abonnere hvis de ønsker det, uddyber ministeren.

Ministeren fastslår, at danskerne for længst har vænnet sig til at abonnere på digitalt indhold.

Be the first to comment on "Kulturminister Mette Bock: Overvejer betalingsmur for DR’s netnyheder"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*