Stiko Per Larsson vinnare av P4 Nästa 2017

Vinnaren av P4 Nästa 2017 - Stiko Per Larsson (P4 Dalarna) med "Kumpaner (Vi är som)". Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Lördag utsågs Stiko Per Larsson och låten “Kumpaner (Vi är som)” till vinnare i P4:s rikstäckande musiktävling P4 Nästa, som direktsändes från Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress. Dessutom får han möjlighet att medverka i Melodifestivalen 2018 och därmed är den första artisten klar till Sveriges största musiktävling.Vinnarlåten som var P4 Dalarnas bidrag i tävlingen kommer att spelas i P4 och den 8 oktober kommer låten att testas som utmanare på Svensktoppen.

– Tack så fantastiskt mycket av hela mitt hjärta, jag är så glad och ska försöka förvalta det här på bästa möjliga sätt, säger Stiko Per Larsson.

Stiko Per Larssons låt vann den direktsända riksfinalen av P4 Nästa där de åtta finalisterna spelade sina låtar live inför publiken på Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress. Dessutom erbjöds han även bonusmöjlighet för medverkan i Melodifestivalen 2018. Därmed är den första artisten klar till Sveriges största musiktävling.

Motiveringen från juryn lyder: “Med en stor dos charm, stabil närvaro på både scenen och i sitt artistiska uttryck har juryn beslutat att erbjuda Stiko Per Larsson en plats i 2018 års Melodifestival”.

Om Stiko Per Larsson

Stiko Per Larsson är från Dalarna och gör akustisk musik med texter som försöker fånga det vackra och enkla, det fula och det svåra. Han har sedan debutalbumet 2008 byggt upp sin publik genom att göra i snitt 100 livespelningar om året. De senaste fem åren har han samlat in över 1 miljon kronor till SOS Barnbyar under “Vandringsturnén”. Stiko har släppt fem fullängdare och ett otal singlar, varav tre tagit sig in på förstaplatsen på iTunes i Sverige.

Be the first to comment on "Stiko Per Larsson vinnare av P4 Nästa 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*