BBC har fått nasjonal konsesjon i Danmark

BBC har fått konsesjon på det riksdekkende digitale sendenettet (DAB+) i Danmark og vil fra søndag sende BBC World Service 24 timer i døgnet. BBC har tidligere søkt og fått tildelt en slik digital konsesjon i Nederland. Avisen Ekstra Bladet har også fått konsesjon.

Det er Teracom som i helgen lanserer sitt nye nasjonale digitale sendenett og som har sikret seg nye aktører. BBC og Ekstra Bladet blir dermed de første kommersielle aktørene som kommer på plass.

Danmark blir med BBCs inntreden et av få land i verden hvor den britiske kringkasteren sender i bakkenettet.

– Vi er glade for å gi lyttere i Danmark adgang til BBC World Service via DAB+. I en tid med dyptgående globale endinger, inviterer BBC World Service lytter til å lytte på vår blanding av internasjonale nyheter, globale debatter, historier i tillegg til kunst, vitenskap, forretnings- og historieprogrammer, sier Mary Hockaday, Controller for BBC World Service English.

Ekstra Bladet har også fått konsesjon og vil sende sin eksisterende internettkanal ut i det didigtale bakkenettet.

Martin Løbel, direktør i Digital Radio Teracom, er svært tilfreds med at Ekstra Bladet og BBC ønsker å sende radio til danskene.

– At både et af Danmarks største medier Ekstra Bladet og BBC, som et af verdens ledende og største mediehuse nu går ind på det danske radiomarked, ser vi som et virkelig stærkt signal om positive forventninger til det fremtidige danske radiomarked. Og vi er i øvrigt helt enige i, at der er grund til at have høje forventninger til et forandret radiomarked, sier Løbel.

2 Comments on "BBC har fått nasjonal konsesjon i Danmark"

  1. Yngve Stiansen | October 5, 2017 at 07:30 | Reply

    Fantastisk for danskene. Jeg har egentlig ventet og ønsket det samme i Norge i flere år, så det hadde vært en stor glede om det samme kunne dukke opp her på berget.

    • Endre Lundgren | October 5, 2017 at 07:32 | Reply

      Deler det ønsket – hadde vært fint å ha BBC på plass med egen konsesjon og et tilpasset 24-timers produkt.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*