Gert Fylking blir poddkung

Gert Fylking. Foto: MTG Radio

Han är känd som medieveteranen, radioprofilen, politikern, underhållaren, skådespelaren – och mannen med den rosa träningsoverallen. Nu lägger Gert Fylking till ytterligare ett epitet när han tar plats i poddvärlden. Nu släpps podcasten “Gerts värld”. – Det finns bara EN Gert Fylking, säger han.För en vecka sedan delade han ut pris under Kristallengalan. Nu är det dags för en ny plattform för Gert Fylking. I podden möter lyssnaren en brutalt ärlig Gert Fylking, som på ett intelligent sätt kryper under skinnet på sina gäster. Han skalar bort skitsnack och kallprat och lockar fram sanningen.

– Vi löser Palmemord, spanar på seriemördare, snackar bikini-fitness, vänder ut och in på kändissverige OCH Hollywoodcelebriteter! Det här blir riktigt kul, säger Gert Fylking.

I “Gerts värld” mixas vanliga människor, som harfascinerande livsöden, med aktuella Hollywoodkändisar och alla möts med samma allvar och respekt men alltid med glimten i ögat.

– Man ska möta sin publik där den vill vara. Jag gillar formatet då det blir väldigt gemytligt och persnoligt hemma i min lya.

MTG Sveriges VP för radion, Christer Modig, välkomnar satsningen:

– När vi satte ihop RIX MorronZoo i början av 2000-talet så sökte vi en galen personlighet som kunde vara med och lyfta programmet. Någon som vågade uttrycka sina åsikter oavsett vad konsekvenserna blev. Vi fick mer än vi hoppats på i Gert Fylking och resten är historia som man brukar säga. Gert blev en av de populäraste programledarna i svensk radios historia. Nu tar han sig an podcasts där han får ännu mer spelrum. Om det är bra eller dåligt vet jag inte, men det kommer att bli spännande att lyssna, säger Christer Modig.

Skådespelaren Gert Fylking har medverkat i drygt 20 filmer och TV-serier. Journalisten Gert Fylking är mest känd för sin frispråkighet och har många gånger fått kritik för sina uttalanden. Han var under många år en del av RIX MorronZoo med Roger Nordin och Titti Schultz. Numer flankerar han Roger Nordin och Laila Bagge som återkommande RixMorronZoo-kompis. I Rix FM har han gått under smeknamnet “Fylking Sverige” och ”Dr Gert”. Gert är även känd för sina kontroversiella fredagsfräckisar i radiostationen Bandit Rock.

“Gerts värld” finns på I LIKE RADIO, iTunes eller där du hittar poddar.

Be the first to comment on "Gert Fylking blir poddkung"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*