GirlSquad skriver ’Ludermanifestet’ på P1

GirlSquad bestående af Nikita Klæstrup, Louise 'Twerk Queen' Kjølsen og Ekaterina Krarup Andersen har alle været ofre for luderstigmaet. De kalder sig selv fjerdebølge-feminister og vil gøre op med udskamningen af kvinder og reclaime krop og seksualitet. Foto: Ekaterina Krarup Andersen © Type 2

GirlSquad bestående af Nikita Klæstrup, Louise ’Twerk Queen’ Kjølsen og Ekaterina Krarup Andersen har alle været ofre for luderstigmaet. I ’Ludermanifestet’ skriver de tre kvinder deres feministiske manifest, og P1 følger dem undervejs.De poserer i bikinier, netstrømper og med lyserød læbestift – og har uddannelser i psykologi, retorik og teologi bag sig. De taler om slutshaming, Foucault og russisk historie – og de køber dyre håndtasker, vælger silikonebryster og ryster røv i feminismens navn.

Nikita Klæstrup, Louise ’Twerk Queen’ Kjølsen og Ekaterina Krarup Andersen har det seneste år vendt op og ned på feminismedebatten i Danmark. Deres tilgang til feminisme har forvirret og forarget og sat gang i diskussioner om, hvad en feminist er og ikke er. Nu har de tre besluttet sig for – en gang for alle – at skrive deres manifest for den yngre generation af feminister. I en serie på seks programmer følger P1 manifestets tilblivelse.

– Vi har brugt enormt meget tid på at eksistensberettige os og forsvare, at vi er feminister. Det har især været frustrerende, at det tog fokus væk fra, hvad der rent faktisk var vigtigt: Vores feminisme. Så med ‘Ludermanifestet’ har vi endelig fået lov til at dykke ned i og udfolde de emner, vi synes er vigtige at tale om, i stedet for at diskutere, hvorvidt vi er feminister eller ej, siger de tre kvinder fra GirlSquad.

Forventningen hos P1’s kanalchef, Thomas Buch-Andersen, er, at det både bliver chokerende, underholdende og oplysende.

Seriens undersøgelser, interviews og diskussioner bliver til bogen ’Ludermanifestet’, der udkommer i slutningen af oktober på forlaget Lindhardt og Ringhof.

Be the first to comment on "GirlSquad skriver ’Ludermanifestet’ på P1"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*