Husker du Adrian Mole? BBC Radio 4 bringer ham tilbake

Husker du historiene om den keitete 13 og 3/4 år gamle tenåringen fra England? I anledning av at BBC feirer sitt 50-års jubileum siden de skapte kanalene Radio 1, Radio 2, Radio 3 og Radio 4 har de kjøpt inn en oppdatering. Nå er Adrian Mole blitt 50 han også.

Fans av Adrian Mole i Norge er best kjent med tenåringer enten i bokform, ført i pennen av Sue Townsend, eller fra TV. For britene er Adrian Mole først og fremst et radiominne. Når BBC Radio feirer at det er 50 år siden radiokanalen Home Service ble delt i fire (BBC Radio 1, 2, 3 og 4) har de bestilt en ny ladning av Adrian Mole for å markere anledningen.

Da verden ble kjent med Adrian Mole var Margaret Thatcher statsminister og britene i krig med Argentina over Falklandsøyene.

Til tross for livets mange utfordringer – vi snakker mobbing på skolen, håpløs forelskelse, boblende hormoner og et seriøst kviseproblem – så levde Adrian Mole livet sitt som best han kunne og vant over radiolyttere, lesere og TV-seere med sin sjarmerende naivitet.

BBC Radio 4 planlegger en serie basert på alle Adrian Mole bøkene i årene som kommer. De vil reflektere flere tiår med et samfunn i endring og tenåringen som vokser til blir voksen og etterhvert middelaldrende.

Be the first to comment on "Husker du Adrian Mole? BBC Radio 4 bringer ham tilbake"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*