Norsk overgang til digitalradio er ikke helt uten problemer

Digitalradio Norge CEO, Ole Jørgen Torvmark. Photo: Tore Guriby/Digitalradio Norge.

Digitalradio Norge-sjef Ole Jørgen Torvmark skriver i en artikkel i magasinet Radio World at den digitale overgangen i Norge går bra, men at den ikke er helt uten sine hindre og problemer. Særlig mottak av signaler på enkelte radioer har vist seg å være en hodepine siden det er vanskelig å finne om det er en feil ved produktet, dekningen eller installasjonen.

Overgangen til digitalradio i Norge har ikke skjedd uten verken motstand eller utfordringer, mye av dette fra industrien selv – særlig fra lokalradio. Likevel har overgangen gått sin gang og nærmer seg fullført nå når året er på hell. Når vi går inn i 2018 er det bare lokale radiostasjoner utenfor storbyene som fortsatt sender på FM på konsesjoner som i første omgang er utvidet med fem år.

I artikkelen Torvmark har skrevet for Radio World skriver han at den digitale overgangen går bra:

Til tross for problemer går overgangen bra. Den viktigste testen for krinkasterne er lyttertallene, og ifølge Kantar TNS lytter 1.8 millioner nordmenn til radio på en DAB-radio hver eneste dag. Totalt lytter 2.8 millioner nordmenn til radio daglig. Kanskje enda viktigere, 1.2 millioner nordmenn lytter daglig til en radiostasjon som ikke ville eksistert om det ikke var et digitalt skifte.

Den digitale dekningen her i landet er på imponerende 99.7 prosent for NRK, og 92.8 prosent for de kommersiellene nettene.

Be the first to comment on "Norsk overgang til digitalradio er ikke helt uten problemer"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*