Ny metode avslører hvilken musikk nordmenn egentlig liker

Programleder Johanna Grønneberg. Foto: Radio Topp40/Bauer Media

Hitlister har i alle år vært regnet ut fra salgstall. De seneste årene er strømming og nedlastinger kommet til. Nå lanserer den riksdekkende radiostasjonen TOPP40 en helt ny måte å måle hvilke sanger som er best likt på. Programleder Johanna Grønneberg vil presentere et nytt hitlisteprogram basert på metoden fra lørdag.

Metoden er ikke veldig ulik den som brukes når en skal måle størrelsen til politiske partier. Medarbeidere fra Norstat intervjuer hver uke et representativt utvalg mennesker om hvilke sanger de liker best.

Hvilken sang er det så vi liker mest her i Norge akkurat nå? Ja, det vet vi først lørdag.

– Det er på tide på gi svar på hvilke sanger som er best likt i Norge, og ikke bare hvilke sanger som selger eller strømmes mest.

Det sier programleder Johanna Grønneberg, som leder lørdagens program der resultatet skal avsløres.

Grønneberg, som tidligere har vært programleder på tv-kanalen MTV, lover å krydre radioshowet med artister som gjør det godt her i Norge. Første gjest ut er sangeren Mike Posner fra Chicago.

– Medarbeiderne i Norstat jobber nå med den siste finishen før den første listen er klar, sier Johanna Grønneberg.

Johanna Grønneberg er gift med artisten Vincent Pryme og sammen har de ett barn. Familien bor vanligvis i Hollywood og Grønneberg pendler nå mellom Norge og USA.

– Klart det er langt å pendle, men fordelen med å bo i Hollywood er at flere av artistene som bor her i byen er naturlige gjester.

Bak TOPP40 står Bauer Media, som driver radiostasjoner, tv-kanaler og magasiner over store deler av verden. I Norge drives radiokanalene Radio Norge, Radio Vinyl, Radio Rock, Kiss, Norsk Pop, Radio Soft og TOPP40.

Be the first to comment on "Ny metode avslører hvilken musikk nordmenn egentlig liker"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*