Radio 1 tilbake på lufta – går nasjonalt

Den smått legendariske Radio 1 kommer tilbake etter åtte års taushet. Kanalen blir riksdekkende og skal representere noe nytt i Norge. Som Norges første kommersielle radiokanal var den aller største og mest populære lokalradioen i Norge gjennom hele 90-tallet og helt frem til 2009.

– Radio 1 er blant de sterkeste merkenavn i radiobransjen, og dette er kanalen som svært mange radiolyttere husker – og sikkert savner, sier administrerende direktør Lasse Kokvik i Bauer Media Group.

Han legger vekt på at det beste fra gamle Radio 1 skal tas med videre, samtidig som det introduseres nye måter å lage radio på.

Det internasjonale medieselskapet som driver virksomhet i 20 land har bestemt seg for å satse store ressurser på å reetablere Radio 1. Foreløpig holdes kortene tett til brystet av konkurransehensyn, men Kokvik understreker at dette er den største radiolanseringen siden lanseringen av Radio Norge i 2008.

Radio 1-stjerner fra storhetstiden; F.v.: Rune Dahl, Stein Johnsen, Jill Bottolfsen, Lars Eikanger og Bjørn Faarlund.

Radio 1 ble lansert på midten av 80-tallet. Som Norges første kommersielle radiokanal var den aller største og mest populære lokalradioen i Norge gjennom hele 90-tallet og helt frem til 2009. Personligheter som Bjørn Faarlund, Lars Eikanger, Rune Dahl og Jill Bottolfsen ble pionerer innen det å skape den moderne radiokanalen i Norge. Radio 1 hadde også sendinger i Stavanger, Bergen og Trondheim.

Frekvensproblematikk førte til at Radio 1 forsvant fra kartet i 2009.

– Vårt mål er å lage Norges beste radio mot vår definerte målgruppe – intet mer, intet mindre, sier Lasse Kokvik som ansvarlig redaktør for Radio 1.

Fakta:

– Ble lansert i 1984.
– Var Oslos største radiostasjon gjennom mange år, samt største radiostasjon i Bergen og Trondheim med egne lokale sendinger.
– Radio 1-nettverket var storbyens største radiomerkevare blant unge voksne gjennom hele 1990-2000-tallet.
– Hadde over 1 million ukentlige lyttere i Norges fire største byer.

Bauer Media-sjef Lasse Kokvik. Foto: Bauer Media

Be the first to comment on "Radio 1 tilbake på lufta – går nasjonalt"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*