Fremskrittspartiet vil strupe NRK.no

Illustrasjonsfoto: NRK

NRK.no opplever svært gode besøkstall samtidig som andre nettmedier opplever en reduksjon. Dette får Fremskrittspartiet til å foreslå at NRKs størrelse på nett må begrenses.

Helge Andre Njåstad, leder av kommunalkommiteen på Stortinget, sier til Dagbladet at “NRK har en kunstig stor og dominerende plass, siden de ikke trenger å forholde seg til markedet, konkurransesituasjonen og et strammere økonomisk handlingsrom på samme måte som alle andre medietilbydere”.

Mediepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Arild Grande, er ikke enig i kravet om en reduksjon i NRKs nettsatsning.

Redaktørene Gard Steiro i VG og John Arne Markussen i Dagbladet sa til Klassekampen på fredag at NRK bidrar til å svekke andre mediehus på nett. De krever at Stortinget iverksetter tiltak som kan begrense NRKs handlingsrom på nett.

1 Comment on "Fremskrittspartiet vil strupe NRK.no"

  1. Ja – NRK har jo kvittet seg med nesten 400.000 radiolyttere, noe som i følge Digitalradio Norge er en “villet situasjon” – så hvorfor ikke fortsette å kvitte seg med “kunder”. Det er lite som tyder på at NRK er opptatt av hva lytterne vil – det har vi sett tydelig på måten de forlot FM på. Ikke spurte de hva lytterne ville ha – og ikke lytter de når lytterne flykter i strie strømmer heller.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*