Daniel Drageset

Årets Talent i Prix Radio, Daniel Drageset startet i Radio Norge i 2008, og hvis du spør ham hva det beste i karrieren har vært vil han nok si at det var da han som reporter opplevde at Aalesund slo Molde i Cupfinalen i 2009. Og du, visste du at han lærer seg russisk?

Navn:
Daniel Drageset

Stilling:
Journalist i Norgesnyhetene og produsent/sidekick i God Søndag sport på Radio Norge

Lynrask CV:
Journalistikk ved Høgskolen i Volda, en sommer i Sunnmørsposten, praksis i NRK Sogn og Fjordane, frilansing for NRK Møre og Romsdal, og så Radio Norge der jeg har vært siden juni 2008.

Beste øyeblikk i radiokarrieren?
Cupfinalen 2009 der Aalesund slo Molde. Jeg var med som svært subjektiv reporter en rekke ganger på Radio Norge og var i ekstase da AaFK vant. (Han har siden han leverte inn svar til Radioprofilen vunnet Prix Radio for Årets Talent, vi antar at han nok ville ha ønsket å nevne det her red.anm.)

Kjedeligste / mest triste øyeblikk i karrieren?
Det var da jeg fikk avslag på et 1-årsvikariat jeg mente jeg var svært godt kvalifisert til. Og som jeg i tillegg hadde veldig lyst på.

Hva skjer hos deg akkurat nå?
Akkurat i dette øyeblikk har jeg mac-en min på fanget og skriver på denne profilen. Samtidig står SVT på i bakgrunnen. De snakker om valget i går og Sverigedemokraternas inntreden i Riksdagen. Mer generelt driver jeg og lærer meg russisk, jeg planlegger å ta master-studier i utlandet og jeg prøver å gå ned noen kilo til i vekt.

Hvilken radiostasjon hører du på?
Det blir jo en del Radio Norge i og med at jeg jobber der. På min ferd gjennom ulike internettkanaler på pinell-radioen stoppet jeg en gang på escradio.com som kun spiller Grand Prix-musikk. Jeg må innrømme at jeg ble fascinert, og den kanalen står gjerne på når jeg tar oppvasken. Jeg hører også en gang i blant på NRK Møre og Romsdals distriktssendinger og Dagsnytt 18 på P2.

Hva gjør du om 10 år?
Jeg er omtrent helt blank på det spørsmålet. For 5 år siden var jeg overbevist om at det var avisjournalist jeg skulle bli, men det var jo fullstendig feil. Da jeg begynte i Volda skjønte jeg etterhvert at radio var tingen for meg. For 2 1/2 år siden var Kanal 24 den eneste kanalen av en lang rekke kanaler som sa ja til å ha meg som sommervikar. Jeg søkte om våren da det het Kanal 24 og begynte om sommeren da man hadde byttet navn og profil og het Radio Norge. Ting forandrer seg utrolig raskt i livet. Jeg håper at jeg har det gøy om 10 år ihvertfall og det har man jo gjerne i radio.

1 Comment on "Daniel Drageset"

  1. Radioprofilen – hvor ble det av denne faste posten?

Legg inn en kommentar