P4 kutter i reklameprisen

(Foto: Dyveke Skauge/P4)

P4 kutter i reklameprisene og går med det opp mot TV 2 som i november varslet en kraftig økning i sine priser. P4s salgsdirektør Trond Killingstad forteller om kuttene i innlegget «Viktig melding: Lytt til radio» på Kampanje.


TV 2 besluttet i november i år å øke prisene på TV-annonsering med neste 4 prosent i snitt, og i enkelte måneder er endringen helt oppe i 18 prosent. Dette vil ramme små og mellomstore annonsører, slår P4s salgsdirektør Trond Killingstad fast i et innlegg på Kampanje. P4 svarer med å senke prisene på radioreklame fra nyttår.

I innlegget på Kampanje kritiserer Killingstad TV 2s strategi.

– Med TV 2 i front går prisen på tv-reklame i taket i et nervøst reklamemarked som foreløpig ser ut til å få en svak positiv utvikling i 2012. Mens 2011 fikk en pangstart, har optimismen vært langt mer moderat i løpet av året. Mange annonsører ser antagelig ikke rimeligheten i at tv-annonsørene i 2012 – i enkelte måneder – må betale opp til 18 prosent mer. Spørsmålet om de samme annonsørene vil oppnå 18 prosent bedre effekt, er høyst legitimt, skriver Killingstad.

P4s mantra er at «Den som flytter varer for kunden – til en fornuftig pris – er den som vinner kampen om reklamekronene.» Det akter Killingstad å oppnå ved å senke prisene på annonsering på landets største kommersielle radiokanal.

– I P4 går vi nå motsatt vei hva gjelder pris. Vi har flere, mer lojale lyttere enn vi klarer å selge, og det kommer nå annonsørene til gode. Faktisk har aldri så mange nordmenn lyttet så lenge på kommersielle radiokanaler som akkurat nå. Derfor setter vi prisene ned fra nyttår, sier Killingstad til Kampanje.

(Kilde: Kampanje)

Be the first to comment on "P4 kutter i reklameprisen"

Legg inn en kommentar