Oslo får ny 24/7 rockeradio

Etter både lyden og RDS-signalet å dømme får Oslo en splitter ny rockeradio snart. Kanalen skal etter det RA forstår hete Rock 90.1 og sendes på konsesjonen til Radio FM i Oslo og Akershus.


Inntil nylig forelå det en avtale mellom Radio FM og P4 som betød at Klem FM ble sendt på Radio FMs konsesjon. Dette samarbeidet ble avsluttet av Radio FM, og det har siden slutten av januar blant annet blitt videresendt Radio Metro på frekvensen. Dette ble begjært stanset av Medietilsynet, da dette bryter med hensikten for lokalradiokonsesjoner.

Nå viser RDS-signalet på 90.1 at et det etter sigende blir en rockekanal for Oslo-borgerene. Kanalen skal så langt RA forstår hete Rock 90.1 og en voice-over på musikkteppet sier at det er hovedstadens nye rockekanal som snart kommer.

Det har ikke lykkes RA å få planene bekreftet, men i en epost til Medietilsynet tidligere i februar skrev Radio FM at de planla lanseringen av et nytt lokalradiokonsept med estimert oppstart 1. mars 2012.

2 Comments on "Oslo får ny 24/7 rockeradio"

  1. Høres ut som et ok konsept pågrunn av at vi har 24 timers sending med ‘Rock og Metal på vår kanal på søndager fra kl 0600-0600 og det har vært positivt for oss pågrunn av at vi får god oppsluttning i våre sendinger som er positivt.Vi ønsker den nye Rockekanalen lykke til med deres tilbud etterhvert.Ønsker alle en fin uke videre fra alle oss i Symphonium/Rocke redaksjonen i Radio5NorgeLive og
    RiksNettRadio Midt-Buskerud

  2. Roger Tuuri | 26/02/2012 at 19:26 |

    Jaa! Det var på tide!! Vi og titusentalls andre gleder oss stort til og endelig få slippe alle andre radiokanaler som spiller eksakt samme SAFE/HIT-playlist 7 dager i uka… og isteden få forhåpentligvis både ny og gammel fet rock :-D Lykke til og keep it real!

Legg inn en kommentar