Elkjøp tilbyr flere FM-radioer enn noengang

Ett år etter Stortingsmeldingen om digitaliseringen av radiomediet tilbyr Norges største elktronikkjede Elkjøp flere FM-radioer enn noensinne – nær dobbelt så mye som for ett år siden.


RadioAssistant har gjennom flere år sjekket utvalget i nettbutikken til Elkjøp. Resultatet i år er nedslående for en radiobransje som jobber med å digitalisere seg selv. Utvalget av DAB-radioer er nær identisk med 2009, samtidig har kjeden valgt å øke utvalget av FM-radioer fra 17 i 2009 til 44 i år.

FM FM/DAB(+) FM/DAB(+)/Nett
09/2009 17 18 3
03/2011 24 14 6
03/2012 44 19 9

Enkelte av produktene tilbød dessuten kassett (!), tre radioer tilbød bare internettstreaming. Tallene over inkluderer dessuten adaptere og alle konfigurasjoner av dockingstasjoner og vekkerklokker som også tilbyr radio.

Ifjor omtalte Digitalradio Norge nedgangen i tilbudte digitalradioer som en effekt av usikkerhet i forkant av stortingsmeldingen.

– Det er veldig kort tid siden stortingsmeldingen. For dem, som andre, så har digitalisering vært usikker faktor, og meldingen er det signalet de har ventet på. Det å skifte ut varesortimentet i en så stor kjede som Elkjøp vil uansett måtte ta litt tid, sier Jarle Ruud, markedsansvarlig i Digitalradio Norge AS, til RA.

Til tross for optimisme på denne tiden i fjor viser det seg altså at Digitalradio Norges håp om at digitaltilbudet skulle øke ikke har blitt hørt.

Det har ikke lykkes RadioAssistant å få en kommentar fra Digitalradio Norge på dagens tall.

Skrevet av Endre Juel Lundgren - 27. mar 2012 - 11:51