En mann, hans gitar og gode minner

Claire Neal, produsent for «The Ronny Wood Show», under Radiodays Europe - Foto: RadioAssistant.com

Rolling Stone Ronnie Wood har fått en ny vår med sin radiokarriere. Under Radiodays Europe var hans produsent Claire Neal på plass for å dele med bransjen hvordan showet ble til og hvordan det har endret livet til Wood.


Claire Neal, produsenten på «The Ronnie Wood Show», hadde en hel del å dele om hva som skjer bak kulissene på showet og om Ronnie Wood selv.

Visste du for eksempel at han er en kunstner i tillegg til musiker?

Hun fortalte et trollbundet publikum at Wood ikke lenger er den rockeren han brukte å være, men nå leder et rolig og privat liv. Etter to år sammen på luften har de to blitt veldig gode venner.

Radioshowet gikk på luften første gang i april 2010, men historien startet litt før det. Claire Neal – som arbeider for produksjonsselskapet Somethin Else – kontaktet managementet til Ronnie Wood for å få et møte med ham. Som lykken skulle ha det til at hun tok kontakt akkurat når han var ledig, og Ronnie var mer enn klar for et show.

Woods har alltid likt Bob Dylans radioshow «Theme Time Radio Hour» – så de bestemte jeg for å gjøre sin egen versjon av showet.

Begynnelsen var alt annet enn enkel. Ronnie var vant til å gjøre konserter foran tusenvis av mennesker, men å stå i et radiostudio fikk ham til å stivne. På et tidspunkt drakk han atten doble espresso på en dag i et forsøk på å roe nervene.

Etter en periode med prøving og feiling i et forsøk på å skape et show besteme Claire Neal seg for å begynne å ta opptak av samtalene dem to imellom uten at han visste om det. Han hadde så mange gode historier å fortelle og etter en stund sa han «Dette burde vi ha tatt opp!». Heldigvis kunne Claire fortelle ham at det hadde hun allerede gjort. Det var begynnelsen på «The Ronnie Wood Show» – et program som har vunnet flere priser, blant annet den britiske radiobransjens Prix Radio, en Sony Award.

Claire Neal, produsenten på «The Ronnie Wood Show», på Radiodays Europe - Foto: Stina Gullander/Radiodays Europe

Ronnie Wood trenger den rette følelsen og omgir seg med gode venner – det er da han leverer best. Det ble avgjort å benytte seg av hans a-liste kjendiser i vennekretsen og invitere forskjellige stjerner til showet. Dette gir lytteren både god musikk og fantastiske historier.

Etter å ha filmet et av disse besøkene og fanget inn atmosfæren ble ideen om å gjøre radioshowet til et TV-show født. Somethin Else hadde et langvarig samarbeid med Sky Arts allerede, og det tok ikke lang tid før kanalen plukket opp ideen om et show med Ronnie Wood. Det første programmet ble sendt i februar i år.

Claire Neal avsluttet sesjonen med å dele flere fakta om stjernen. Radioshowet har nemlig hjulpet ham til å uttrykke seg, og hjelper ham å huske ting han har glemt. Som en ekstra bonus hjelper det ham å holde seg edru.

Be the first to comment on "En mann, hans gitar og gode minner"

Legg inn en kommentar