Flashback 24. mars 2012

(Foto: RadioAssistant.com)

I dagens Flashback har vi airchecks fra P4, BBC Radio 2 og BBC 6 Music. I nyhetene kan du lese om at NRK kutter nettreklamen, at Radio Metro har fått lokal samarbeidspartner på nyheter i Drammen og at Radiomann blir sommervikar på P5.


For 1 år siden – 2011 – Radioplayer blir delvis geoblokket
Det britiske nettradioprosjektet Radioplayer som skal samle bransjen på nett, og gjøre det enklere for lyttere å forholde seg til radio på denne platformen, blir bare delvis tilgjengelig utenfor Storbritannia. Det er opp til hver enkelt radio hvorvidt signalet deres skal gjøres tilgjengelig.

For 1 år siden – 2011 – Elgen skal skremmes bort med NRK P1
Nærgående elg er et så stort problem i Luftjokdalen i Tana i Finnmark at NRK P1 og paintball nå skal skremme dem vekk. Viltnemda har allerede forsøkt plastremser som rasler i vinden, men det har ikke skremt dyrene vekk. Nå er det derfor radio og paintball som skal løse problemet.

For 1 år siden – 2011 – P4 anker til KUD
P4 anker Medietilsynets vedtak om at lokale nyheter er i strid med konsesjonen til Kulturdepartementet, skriver journalisten.no. P4-sjef kaller det bakstrebersk å motsette seg P4s utvidelse av allmennkringkastingstilbud basert på et vedtak i 1999.

For 1 år siden – 2011 – Radio 1 skapte TV-rekord
I tillegg til å lage tidenes lengste radiosending av et team og samle inn over 26 millioner kroner til Comic Relief i prosessen har Chris Moyles og Comedy Dave satt en TV-rekord også. Hele rekordforsøket ble sendt på TV via den såkalte “red button”. Aldri før har så mange trykket på den.

For 1 år siden – 2011 – Den kalde krigen er over…
BBC Russian startet sine sendinger 24. mars 1946, og om to dager – 65 år og to dager senere – er det over. Dermed er den russisspråklige sendingen til BBC ferdig etter en lang kald krig, perestrojka og Sovjetunionens kollaps.


For 2 år siden – 2010 – Lauren Laverne @ BBC 6 Music


For 2 år siden – 2010 – Ken Bruce @ BBC Radio 2

For 2 år siden – 2010 – NRK kutter nettreklamen
Det ble onsdag klart at NRK kutter nettreklamen, skriver NRK på sine egne nettsider. Beslutningen er blant annet basert på at internett nå er en del av allmennkringkastingsoppdraget til NRK, og derfor lisensfinansiert, men også fordi NRK har hørt på kritikken om at reklamen spiser av markedet til de kommersielle.

For 2 år siden – 2010 – Radio Metro-avtale i boks i Drammen
Radio Metro har inngått avtale med Byavisa Drammen som en av flere samarbeidspartnere om lokale nyheter for byen. Svein Larsen sier til Byavisa Drammen at han nå leter etter lokale Drammensstemmer.

For 2 år siden – 2010 – Radiomann til P5
Joakim Radiomann Killingberg blir å høre på P5 i Oslo i sommer. Han er hentet inn som sommervikar av Oslo-stasjonen, som gjør dette til hans første radiojobb siden han forlot NRK ifjor.

For 2 år siden – 2010 – Little Steven gjestet Radio Tango i dag
Little Steven, som fyller 60 år i år, er best kjent for sin rolle i Bruce Springstreens E-Street Band. For lyttere i Oslo er han også kjent for programmet Little Stevens Underground Garage på Radio Tango. Idag besøker legenden stasjonen.

For 2 år siden – 2010 – BBC kunngjør digital utrulling med 60 nye sendere
I dag er DAB-dekningen i Storbritannia 86 prosent, 4 prosent under målet på 90 prosent dekning. Bare uker etter at BBC foreslo nedlegging av digitale kanaler kommer kunngjøringen om at DAB-nettet skal bygges ut og 90 prosent oppnås innen utgangen 2011.


For 6 år siden – 2006 – Anders Van Dahl @ P4

Be the first to comment on "Flashback 24. mars 2012"

Legg inn en kommentar