P3-stjerne går til P4

P3-stjernen Øystein Røe Larsen slutter i NRK for å begynne i P4, kan RadioAssistant avsløre i dag. Røe Larsen leder blant annet P3s VG Lista Topp 20 og P3 Helg. Han begynner i P4 1. juli.


Øystein jobber i dag i P3 og bor i Trondheim. Han er programleder for Topp 20/40 og P3 Helg. Øystein har en stor del av æren for P3s helgesuksess det siste året. I tillegg har han hatt ettermiddagen på P3.

Han har jobbet med nyheter både i NRK Østlandssendingen, NRK Rogaland, NRK Østfold, NRK Telemark og NRK Oppland. I tillegg har han TV-erfaring fra både NRK, TV Norge og TV Vest i Stavanger.

Øystein er utdannet ved Danvik og Gimlekollen.

– CVen tilsier at han skulle vært 50, men han er altså bare 28. En knallgod allrounder. Entertainer, radionerd og kunnskapsrik journalist. Som skapt for P4, sier programredaktør Per Henrik Stenstrøm som ikke vil røpe hvilke programmer Øystein skal lede ennå.

Radiosjefen for P3/Ung, Bjørn Tore Grøtte, er full av lovord om programlederen som nå forsvinner.

– Øystein er en fin fyr og en dedikert radiomann som vil bli savnet. Både av kolleger og lyttere. Men jeg er sikker på at han får det fint i P4. Det er jo hyggelige folk der og.

Norsk radiobransje er ikke større enn at man er venner, og om ikke Øystein får det bra på P4 så vet gamlesjefen råd.

– Jeg håper og tror han finner formen og plassen sin fort. Og dersom de ikke tar vare på han, skal jeg gi Mads kokos ved første og beste anledning.

– Vi i P3 er godt vant til at folk stikker videre, ønsker de alltid lykke til, og sonderer nå terrenget etter nye folk, avslutter Grøtte.

Øystein begynner i P4 1. juli.

Skrevet av Endre Juel Lundgren - 30. mar 2012 - 11:20