Radio Norge vs NRK P3

De siste 12 månedene har sett helt ulike ut for de to riksdekkende radiostasjonene Radio Norge og NRK P3. De er på mange måter så ulike som det går an, men nå er de jevnstore i 12+. Kurvene peker i helt forskjellig retning.


For 12 måneder siden, i uke 11 2011, hadde Radio Norge en markedandel på 11.3 prosent og avstanden til NRK P3 var komfortable 5.1 prosentpoeng til 6.2 prosent. På grafen under kan man tydelig se at de to stasjonene har beveget seg frem til uke 11 2012 på helt motsatt måte av hverandre. Denne uken skiller det bare 0.4 prosentpoeng mellom Radio Norge på 9.5 prosent og NRK P3 på 9.1 prosent.

Radio Norge og NRK P3s markedsandel fra uke 11 2011 til uke 11 2012 - Kilde: PPM-undersøkelsen fra TNS Gallup

I daglig lytting er ikke situasjonen den samme. Her har Radio Norge fortsatt flere personer som er innom og lytter. I uke 11 i 2011 var forholdet 18.7 prosent mot 10.4 prosent i Radio Norges favør. Også her står de to aktørene nærmere enn før, men forskjellen er 4.4 prosentpoeng, hhv. 16.7 prosent og 12.3 prosent. Radio Norge har nesten 200.000 flere lyttere hver dag enn NRK P3.

Om aktørene selv opplever hverandre som konkurrenter er ikke kjent, men det er klart at NRK P3 spiser markedsandeler blant målgruppen som «tilhører» Radio Norge. Samtidig er det dessuten helt tydelig at NRK P3 vokser og at det motsatte er tilfellet for Radio Norge over de siste 12 månedene, selv om Radio Norges fall er betydelig lavere enn NRK P3s økning.

Radio Norge er i disse dager på turné med Morgenklubben over hele landet for å besøke familier hjemme, og de har styrket flaggskipet ved å ansatte Jakob Arvola som fast nyhetsanker. En stilling Arvola har fungert som vikar i siden januar.

NRK P3 har lagt om sendeskjemaet sitt og gjort det mer oversiktlig. Det er satset mer på programledere på synlige og tydelige flater, og det er en tydelig satsning på å være flermedial og treffe lytterene når de blir til brukere på internett og mobile devicer.

Alle tallene for uke 11 kan du se i ukens gjennomgang av lyttertallene.

Be the first to comment on "Radio Norge vs NRK P3"

Legg inn en kommentar