Flashback 7. april 2012

(Foto: RadioAssistant.com)

I dagens Flashback har vi en 24 år (!) gammel aircheck med Bjørn Faarlund og Jan Dalchow, og en litt nyere en fra Radio Ski. Amerikanske radiostasjoner hater Chris Brown og Rolling Stones-gitarist Ronnie Wood blir radio-DJ.


For 1 år siden – 2011 – P3 gir bort seks filmer gratis på nett
I samarbeid med Kosmorama Trondheim Internasjonale Filmfestival legger Filmpolitiet på P3 ut seks av festivalfilmene gratis på nett! Samarbeidet skal være unikt i norsk sammenheng og nå vil P3s nettsteder bli gjenstand for nytt spennende innhold.

For 1 år siden – 2011 – Det “gode eksempelet” kan bli solgt
Absolute Radio, viden kjent og langt utenfor sine kontorer i London. Ikke minst fordi den karismatiske direktøren Clive Dickens stadig vekk dukker opp og holder seminarer om hvordan Absolute tenker anderledes. Problemet er bare at de taper lyttere og penger og nå vil eieren selge.

For 1 år siden – 2011 – The Voice velger DAB – også i Danmark
Det ble i dag klart at The Voice har “latt seg overtale”, ifølge MediaWatch, til å gå på DAB. Signalet blir dermed nasjonalt til de dansker som har et DAB-apparat. I et land hvor DAB-lyttingen øker kan det være gode nyheter for radiostasjonen.

For 1 år siden – 2011 – PM: NRK i pluss i 2010
NRK AS fikk et overskudd på 41 millioner kroner i 2010, mot et underskudd på 15 millioner kroner i 2009, går det frem av en pressemelding. For konsernet ble overskuddet 14 millioner kroner i 2010, en fremgang på 42 millioner kroner fra 2009.

For 1 år siden – 2011 – Live er evil baklengs
Skal sendingen være direktesendt, eller skal den være voicetracket. Det er helt tydelig penger å spare på alternativ to og uansett hvilken mening du har vil du alltid finne en mange radiofolk som mener det motsatte. Her er noen gode tips om du driver med voicetracking.

For 1 år siden – 2011 – Kristine Riis fikk morgenjobb etter audition
På mandag begynte Kristine Riis som super stand-in på P3 Morgen med Ronny Brede Aase. Men det å få oppgaven var ikke selvsagt, og hun måtte gjøre audition og ble valgt ut etter en prosess internt. Redaksjonssjef for humor og underholdning på P3, Vilde Batzer, er svært fornøyd.

For 1 år siden – 2011 – Chris Moyles: – Jeg blir i Radio 1
Chris Moyles skal etter sigende blir i Radio 1, ifølge The Sun jobber radiokjendisen med å sikre en ny treårig kontrakt med radiostasjonen. BBC skal være villige til å bla opp omkring 5 millioner kroner i året for å fortsette med Moyles på morgenen.

For 2 år siden – 2010 – PPM: Storbyradioen større enn P5
Siste PPM tall fra TNS-gallup viser at Storbyradioen er større enn P5 i markedsandel av den totale lytterandelen. Situasjonen mellom de kommersielle nasjonale kanalene er status quo og stasjonene skygger hverandre.

For 2 år siden – 2010 – iPhone app med uavbrutt streaming
Alle som har forsøkt å høre radio på iPhone i bilen har opplevd at radioen går av og på siden man beveger seg inn og ut av tunneller, skog og fra sendermast til sendermast. En app hevder nå å gi uavbrutt streaming på iPhone.

For 2 år siden – 2010 – Ronnie Wood blir DJ
Rolling Stones gitaristen Ronnie Wood skal bli radio DJ! Det er DAB-stasjonen Absolute Classic Rock som skal få gleden av rockelegenden i et ukentlig program.


For 3 år siden – 2009 – Trond Harald Hansen @ Radio Ski

For 3 år siden – 2009 – Radiohat mot Brown
Amerikanske radiostasjoner har begynt å spille en sang som kritiserer R&B stjernen Chris Brown, melder PA. Radiostasjoner i USA har trykket en hat-låt til sitt bryst. Det er R&B stjernen Chris Brown som får gjennomgå i ‘My Flow So Tight’ med Smoke Jumpers. Den kalles ‘the official Chris Brown Dis Record’.


For 25 år siden – 1987 – Morgensendingen med Bjørn Faarlund og Jan Dalchow @ Radio 1 Oslo

Be the first to comment on "Flashback 7. april 2012"

Legg inn en kommentar