SBS Radio ute av Digitalradio Norge

Fredag ettermiddag fortalte kilder til RadioAssistant at SBS Radio har trukket seg fra DAB-samarbeidet i Digitalradio Norge. Daglig leder Ole Jørgen Torvmark i digitalradio-selskapet bekrefter at SBS Radio er ute.


Det er SBS Radios tyske eiere ProSiebenSat1 som har besluttet å ikke stille med den nødvendige finansielle support som kreves for DAB-utbygging gjennom Digitalradio Norge. En anonym kilde forteller RadioAssistant at de ansatte på Radio Norge ble gjort kjent med situasjonen og at SBS Radio hadde kvittet seg med sin andel i digitalradioselskapet.

Nyheten sprekker helgen før auksjonen for Riksblokk II går av stabelen.

Overfor RadioAssistant bekrefter daglig leder i Digitalradio Norge at SBS Radio nå ikke lenger er en del av selskapet.

– Jeg kan bekrefte at SBS Radio har trukket seg ut som eier fra Digitalradio Norge.

Det betyr at bare P4 og NRK sitter igjen i selskapet, og med hele regningen for DAB-utbyggingen.

– Etter et svært godt samarbeid om radiodigitaliseringen med SBS gjennom flere år, så synes vi det er leit at eierene deres ikke kan stille med nødvendig finansiering lenger. Samtidig er det slik at vi vet at SBS har hatt en vanskelig økonomisk situasjon i lenger tid, og vi har vært forberedt på at noe slikt kunne skje, sier Torvmark.

– Digitalisering går videre som planlagt, og vi vil i nær fremtid legge frem utbyggingsplanene som vil sikre landet digital kringkastet radio, sier digitalsjefen som ikke legger skjul på at arbeidet fortsetter som før.

RadioAssistant har gjort gjentatte forsøk på å få tak i SBS Radio for å få en kommentar, uten hell.

2 Comments on "SBS Radio ute av Digitalradio Norge"

  1. Ville bare innom for å gratulere våre gode naboer i SBS med valget

  2. Detta är bara lobbyism från SBS, de vill gratis dab licens och även gratis FM licens. det är det hela.
    hela SBS och Pro7 går med milliardvinst i Euros…samma i Sverige, gratis dab+ och gratis FM licenser.

Legg inn en kommentar