Heller i fengsel enn å betale bot

Mina Hadjian - Foto: Facebook

Da Mina Hadjian ble stoppet av politiet i en rutinesjekk, viste datasystemet at hun ikke hadde mørkekjøring. Hun nektet å vedta boten og risikerer nå fengsel om hun ikke gjør opp for seg. Mina velger fengsel.

Mina Hadjian er ikke ukjent med det kontroversielle og fikk i sin tid sparken fra både NRK P3 og Radio Tango. Hun er også kjent som programleder på det nå nedlagte programmet «Studio 5″ på TV-kanalen Fem.

Denne gangen handler det om mørkekjøring. Eller mangel på sådan. Det er der striden ligger. Bakgrunnen for saken er at Mina Hadjian ble stoppet av politiet uten førerkort, hvorpå en sjekk på datasystemet viste at hun ikke hadde gjennomført mørkekjøringen. Politimannen ga henne et forelegg på 8000 kroner som Hadjian nektet å vedta, hun mener at Statens vegvesen i så fall må ha rotet bort mørkekjøringsbeviset hennes.

– Politimannen sjekket datasystemet sitt og kom tilbake med beskjeden om at førerkortet mitt ikke var i orden. Han antydet at det kunne være noe galt med mørkekjøringen min, og jeg fikk et forelegg på 8000 kroner som jeg sa jeg ikke kunne betale, fordi jeg aldri har hatt noe kluss med politiet, vet at jeg tok mørkekjøring hos min kjøreskolelærer på 90-tallet, og ikke kunne akseptere en bot når jeg ikke har gjort noe galt, sier Hadjian til Fredriksstad Blad

Siden hun har nektet å betale boten har den vokst til 9000 kroner, i tillegg til de 13.000 hun måtte ute med for gyldig mørkekjøringsbevis.

– Jeg er i grunnen veldig klar for fengsel nå, og jeg er definitivt ferdig med Fredrikstad. Jeg skal aldri tilbake dit, sier hun til avisen.

Skrevet av Endre Juel Lundgren - 08. mai 2012 - 14:52