– Vi er tydelig annerledes

NRK P3 leverer svært gode lyttertall. Radiosjef for P3, Bjørn Tore Grøtte, tror det at stasjonen er tydelig annerledes og mer åpen og utadvendt enn tidligere gjør kanalen mer attraktiv.

NRK P3 opplever suksess med mange lyttere, noe som bekreftes av både PPM-tallene hver uke og gjennom CATI-tallene for første kvartal. Det er spesielt i målgruppen 20-29 P3 leverer godt, men i storbyene sparker NRKs kanal for unge voksne godt fra seg i 30-39 også.

– CATI-tallene er alltid en glede å lese med P3-briller. Selv om det er PPM som er offisiell valuta for riksradio, så synes jeg det er stor stas å se at folk også svarer P3 på telefonspørsmålene, sier Bjørn Tore Grøtte, radiosjef for P3, til RadioAssistant.

– Dette er også gøy når det sammenfaller med de tallene vi får på PPM. Det er rett og slett ganske hyggelig å lage ung NRK-radio for tiden.

NRK P3 forsøker hovedsakelig å treffe lyttere i 20-årene og har blant annet spisset sendeplanen sin i år for å styrke seg mot denne målgruppen. Tallene bekrefter at P3 har en sterk posisjon.

– Vi har en spesielt sterk posisjon blant folk i 20-årene, og det er jeg glad for. Jeg registrere og at det er mange over 20 som liker å høre på P3, det er selvfølgelig bare hyggelig. Selv om det er viktigst for meg at vi treffer de mellom 20 og 29 år, sier Grøtte.

Hva som er årsaken til P3s suksess tror Grøtte beror på en kombinasjon av flere faktorer.

– Jeg tror noe av grunnen til at P3 gjør det så bra for tiden er at vi er tydelig annerledes enn konkurrentene. Både i programledelse, programsetting og musikkvalg. Samtidig er P3 mer åpen og utadvendt enn tidligere, noe som gjør oss mer tilgjengelig og attraktiv for lytteren.

1 Comment on "– Vi er tydelig annerledes"

  1. Kash KING Gashamura | 07/05/2012 at 13:39 |

    Bjørn Tore is such a LEGEND!

Legg inn en kommentar