Franske radioeiere vil ha nett og mobil – ikke DAB

Foto: flickr.com/people/yisris - Creative Commons License

De fire store kommersielle radioaktørene i Frankrike kommer ikke til å delta i digitaliseringen av radioen i landet. De tror istedet på at fremtiden ligger i bredbånd og mobile 4G-nett.

Frankrikes kommersielle radioaktører gjør ikke som sine kolleger i Norge, Storbritannia, Tyskland, Sveits og Australia – de ønsker nemlig ikke delta i en digitalisering av bakkenettet. Det går frem av en pressemelding fra bransjeorganisasjonen Bureau de la Radio.

Istedet tror Lagardere, Nextadio TV, NRJ og RTL at fremtidens radio vil handle om bredbånd og mobile løsninger som 4G. En satsning på digitalt bakkenett kan ikke forsvares økonomisk, skriver radioene, og sier at det vil innebære investeringer på flere millioner euro på noe uten verdi.

Fristen for å søke konsesjoner for digitalradio i storbyene Paris, Marseille og Nice gikk ut 31. mai.

De fire store aktørene velger dermed å ikke bruke de konsesjoner de ble tildelt tidligere.

2 Comments on "Franske radioeiere vil ha nett og mobil – ikke DAB"

  1. Då lyser nog myndigheten ut tillstånden igen, då för andra sökande. Det finns 100-tals andra radiostationer som vill sända dabplus. Ett FM program och ett DAB program.

  2. I Sverige är kriteria så höga att ingen har pengar att sända dabplus, Norge har ju ingen kriteria för ett tillstånd eller mycket låg kriteria.

Legg inn en kommentar