Radio 1 gjør comeback

SBS Radio melder i morgentimene i dag at Radio 1 er tilbake i alle landets storbyer. Stasjonens ledelse vil sitte i Bergen og startskuddet for en ny era med Radio 1 går i dag klokken 12.

Etter at Radio 1 for to år siden satt igjen med reduserte konsesjoner ble kanalen erstattet av The Voice i Stavanger og i Trondheim. Nå har Radio 1 sikret seg bedre dekning i landets storbyer og er tilbake på luften også i Stavanger og Trondheim. I dag klokken 12.00 går startskuddet.

– Dermed har vi igjen fire Radio 1-byer i tillegg til DAB dekning over hele landet. Vi gleder oss, sier konstituert administrerende direktør Bernhard Steen i SBS Radio.

– Vi ser i ettertid at lyttere i Trondheim og Stavanger har savnet oss. Vi har nå også fått på plass bedre dekning i Bergen. Derfor er vi i gang i alle byer fra klokken 12:00 i dag, sier Steen.

Populære og velkjente Radio 1 vil dermed gjøre et comeback når kanalen nå får FM distribusjon både i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Radio 1 er en sterk merkevare med masse historie å vise til. Steen ser frem til at kanalen er i fire byer – igjen.

– Radio 1 har en lang historie og er en velkjent radiokanal for lytterne i storbyene og vi ser frem til å glede både gamle og nye lyttere når vi nå er tilbake i alle byer, sier Steen.

Det var i november 2010 at Radio 1 valgte å kun satse på Bergen og Oslo. Disse kanalene fortsetter, og i Bergen får også Radio 1 en enda bedre distribusjon etter at man i vinter kjøpte Radio Metros konsesjon i Bergen. Denne overdragelsen er nå endelig sluttført og Radio 1 kan ta i bruk sin nye frekvens i byen.

Cecilie Svabø, som har jobbet for Radio 1 i Bergen, blir samtidig ny programsjef for Radio 1. Kanalens daglige ledelse legges dermed til Bergen. Og det blir som vanlig mye musikk når Radio 1 nå er tilbake.

– Det blir i utgangspunktet Radio 1 slik man husker det. Vi skal spille dagens beste musikk og gjøre alt for å skape god stemning hos lytterne våre, sier programsjef i Radio 1, Cecilie Svabø.

Radio 1 tar over distribusjonen til The Voice i både Trondheim og Stavanger. Samtidig er det klart at The Voice fortsetter i Oslo – samt digitalt.

2 Comments on "Radio 1 gjør comeback"

  1. Watch out………..We are back!!!

  2. Lars Corleone | 12/06/2012 at 12:28 |

    Rett og slett DEILIG……. ikke minst fordi man endelig fjerner det forferdelig HITS-navnet etter Radio 1 =)
    Velkommen tilbake Radio 1, du har vært savnet!

Legg inn en kommentar