Se og hør den politianmeldte P3-dokumentaren

P3-reporter Ludvik Løkholm Lewin under bakken - Foto: NRK

Det var NRK P3-reporter Ludvig Løkholm Lewin som ble politianmeldt av vann- og avløpsetaten i Oslo da han tok seg ned i klokakken under byen. Resultatet av jobben han gjorde er dokumentaren «En reise til Oslos indre».

Tidligere i dag fortalte RadioAssistant at en NRK-reporter var politianmeldt for å tatt seg inn i tuneller under Oslo. I anmeldelsen hevdes at reporter Ludvig Løkholm Lewin tok seg inn gjennom en dør som var låst, noe NRK P3 bestrider. Lewin har laget en deokumentar om Urban Exploring. En trend hvor mennesker tar seg inn, oppdager og dokumenterer forlatte bygninger og hemmelige, underjordiske ganger.

Om han tok seg ulovlig inn, slik vann- og avløpsetaten i Oslo kommune hevder, bryter han mantraet til disse urbane oppdagerene «take nothing but photographs, leave nothing but footprints».

I dokumentaren som ble lagt ut på NRK P3s hjemmesider i april følger Ludvig 19-år gamle «Thoryllo» under bakken. Ferden starter i en offentlig park øst i Oslo. En nedtagget betongkloss av et hus er utgangspunktet.

– Hvis du ser på huset, ser du at det har en grønn metalldør som er typisk for bunkere, forklarer erfarne Thoryllo.

Det var ingen gris, men en stein. På nett har P3 lagt ut lyd, bilder og video – blant annet fra New York og Paris. Det juridiske aspektet ved denne stadig mer populære trenden er også belyst – og som du sikkert allerede har gjettet er det ulovlig å ta seg inn på privat eiendom, selvom døren er åpen.

Be the first to comment on "Se og hør den politianmeldte P3-dokumentaren"

Legg inn en kommentar