Radio Norge kan legges ned

Foto: RadioAssistant.com

Radio Norges tyske eiere i ProSiebenSat. 1 synes konsesjonen til radiostasjonen koster for mye penger. Det betyr at det kan bli kroken på døren allerede før 2013 er over. Det bekrefter Radio Norge-sjef Bernhard Steen overfor Dagens Næringsliv.

I sommer spurte den riksdekkende SBS Radio-eide radiostasjonen Kulturdepartementet om de ville få tilbakebetalt konsesjonsavgiften på 12.5 millioner kroner for 2014 dersom ProSiebenSat 1 ikke ville godta konsesjonskravene som norske myndigheter har stilt.

Kulturdepartementet sier de tar radiokanalens forespørsel til etterretning, og skriver i sitt svar at konsesjonsvederlaget vil tilbakebetales dersom SBS på eget initiativ leverer tilbake konsesjonen.

En tilbakebetaling av pengene betinger at SBS gir fra seg konsesjonen før 7. desember i år. Dersom konsesjonen blir levert tilbake betyr det at siste sendedag blir 31. desember 2013 og stillhet fra 1. januar 2014.

At Radio Norge derfor har en høyst reell sjanse for å bli nedlagt bekreftes av Radio Norge-sjefen Bernhard Steen.

– I forbindelse med at vi har spurt om vi vil få konsesjonsavgiften tilbake, har vi jo fortalt at det kan være et scenario, sier Steen til Dagens Næringsliv.

Tidligere har SBS Radio forlatt DAB-utbyggingen i samarbeidet Digitalradio Norge fordi de tyske eierene synes de økonomiske forpliktelsene forbundet med utbyggingen var for høye.

5 Comments on "Radio Norge kan legges ned"

 1. Mycket billig licens i Norge, bara 12,5 millioner. Vad betalar SBS radio för MIX Megapol lokala licenser?? Mycket mer.

 2. Vegard L | 21/09/2012 at 08:32 |

  Det ble for dyrt å spise jordbær med de store. NRK og P4 fikk viljen sin, når SBS forsvinner fra markedet i Norge, får igjen P4 monopol på riksdekkende kommersiell radio.

  Altså tilbake til steinalderen.

 3. Frank1 | 21/09/2012 at 08:38 |

  NTB har trukket saken.

 4. Og ANB har sendt den ut igjen… Denne saken blir bredt meldt i alle medier denne morgenen. Vi har, som andre, bedt om tid med Bernhard for å snakke om detaljene her. Oppdatering kommer når det foreligger litt mer informasjon.

  Og – takk for engasjement omkring radiosaker. Det er alltid velkomment med ris og ros.

 5. Det kommer alltid en ny sökande till detta nationella tillstånd, då FM tillstånden står högre i värde än dab+..
  PRO7 ville ju inte sälja skandinaviska marknaden = SBS, då den var den mest lönsamma med oligopol.

Legg inn en kommentar