Radio Norge kan legges ned

Foto: RadioAssistant.com

Radio Norges tyske eiere i ProSiebenSat. 1 synes konsesjonen til radiostasjonen koster for mye penger. Det betyr at det kan bli kroken på døren allerede før 2013 er over. Det bekrefter Radio Norge-sjef Bernhard Steen overfor Dagens Næringsliv.

I sommer spurte den riksdekkende SBS Radio-eide radiostasjonen Kulturdepartementet om de ville få tilbakebetalt konsesjonsavgiften på 12.5 millioner kroner for 2014 dersom ProSiebenSat 1 ikke ville godta konsesjonskravene som norske myndigheter har stilt.

Kulturdepartementet sier de tar radiokanalens forespørsel til etterretning, og skriver i sitt svar at konsesjonsvederlaget vil tilbakebetales dersom SBS på eget initiativ leverer tilbake konsesjonen.

En tilbakebetaling av pengene betinger at SBS gir fra seg konsesjonen før 7. desember i år. Dersom konsesjonen blir levert tilbake betyr det at siste sendedag blir 31. desember 2013 og stillhet fra 1. januar 2014.

At Radio Norge derfor har en høyst reell sjanse for å bli nedlagt bekreftes av Radio Norge-sjefen Bernhard Steen.

– I forbindelse med at vi har spurt om vi vil få konsesjonsavgiften tilbake, har vi jo fortalt at det kan være et scenario, sier Steen til Dagens Næringsliv.

Tidligere har SBS Radio forlatt DAB-utbyggingen i samarbeidet Digitalradio Norge fordi de tyske eierene synes de økonomiske forpliktelsene forbundet med utbyggingen var for høye.

Skrevet av Endre Juel Lundgren - 21. sept 2012 - 07:10