Rdio har i all stillhet blitt lansert i Norge

I all stillhet har musikktjenesten Rdio blitt lansert i Norge. Tidligere har Rdio allerede blitt lansert i Danmark, Finland og hovedkonkurrenten Spotifys hjemland Sverige. Kun en tweet markerte åpningen i går.

Det er internett-teknologi publikasjonen The Next Web som kan fortelle oss at Norge har fått et nytt musikktilbud på internett. Det er ingen tvil om hvilke assosiasjoner Rdio ønsker å bringe til sine kunder – forskjellen er bokstaven a.

Uten noen som helst fanfare, stor pressekonferanse eller andre lanseringskrumspring har altså Rdio kommet på markedet – tjenesten ble lansert i går. Kunngjøringen gikk ut på Twitter-kontoen til selskapet, og er ikke engang omtalt på bloggen deres. Det betyr at Rdio nå er tilgjengelig i hele Skandinavia, samt Finland.

Fra før har amerikanske Rdio blitt lansert i andre viktige europeiske markeder som Tyskland, Frankrike, Storbritannia, i tillegg til Spania og Portugal.

Brukerene kan streame musikk gjennom tjenesten til de samme betingelser som Spotify, 49 kroner for streaming på web og 99 kroner for streaming til web og mobil.

Rdio ble lansert for to år siden og tilbyr en katalog på litt over 18 millioner låter.

Det er Janus Friis, Skype-gründeren, som står bak Rdio.

Skrevet av Endre Juel Lundgren - 14. sept 2012 - 14:10