Ekstrabladet og BBC sender radiokanaler i luften 1. oktober

Både Ekstra Bladet og BBC har indgået en aftale om at sende kanaler i luften, når Digital Radio Teracom lancerer et helt nyt landsdækkende digitalt radiosendenet (DAB+) den 1. oktober 2017. Danmark bliver et af de første lande uden for Storbritannien hvor man kan lytte til BBC på et almindeligt radioapparat.Ekstra Bladet og BBC bliver dermed de første kommercielle aktører, der sætter sig på nogle af de nye landsdækkende radiokanaler, som de danske radiolyttere kan glæde sig til. I alt bliver der plads til 12 nye kanaler.

Det er kanalen BBC World Service, BBC nu lancerer på det danske radiomarked. Danmark bliver et af de første lande uden for Storbritannien hvor man kan lytte til BBC på et almindeligt radioapparat.

– Vi er glade for at give så mange nye potentielle lyttere i Danmark adgang til BBC World Service via DAB +. I en tid med dybtgående globale forandringer inviterer BBC World Service lytterne til at lytte med på vores blanding af internationale nyheder, globale debatter, menneskelige historier samt kunst, videnskab, business og historieprogrammer, udtaler Mary Hockaday, Controller for BBC World Service English.

Ekstra Bladet Radio er en videreførelse af den eksisterende internetbaserede radiokanal, men med et nyt indholdskoncept, der udelukkende involverer musik fra danske kunstnere kombineret med nyheder fra ekstrabladet.dk og andre indholdssegmenter fra Ekstra Bladet.

– Det er et naturligt næste skridt med henblik på at afdække mulighederne i den øgede distribution, og dermed potentielt øgede lytterpenetration, som DAB+ repræsenterer, udtaler Ole Sloth, adm. redaktør og ansvarlig for Ekstra Bladet Radio.

– Samtidig benytter vi lejligheden til at relancere og – positionere Ekstra Bladet Radio i et helt nyt format over for en ny målgruppe for derigennem at afsøge de kommercielle muligheder.

Forventer at indgå flere aftaler

Martin Løbel, direktør i Digital Radio Teracom, er meget tilfreds med, at Ekstra Bladet og BBC ønsker at sende radio til danskerne.

– At både et af Danmarks største medier Ekstra Bladet og BBC, som et af verdens ledende og største mediehuse nu går ind på det danske radiomarked, ser vi som et virkelig stærkt signal om positive forventninger til det fremtidige danske radiomarked. Og vi er i øvrigt helt enige i, at der er grund til at have høje forventninger til et forandret radiomarked, siger Martin Løbel.

Ekstra Bladet og BBC er blot den første blandt en lang række spillere, som Digital Radio Teracom forventer at indgå aftaler med i den kommende periode. I øjeblikket er der tæt dialog med mange forskellige aktører, lige fra etablerede dagblade, medier og nyhedsorganisationer, sportsklubber, organisationer mv. For mange af virksomhederne er det attraktivt at radiomediet nu kan være en integreret del af deres distributionsplatform og med store synergi muligheder i forhold til både events, print og digitale platforme.

– Vi er af den overbevisning at de kommende nye radiokanaler vil bidrage til et endnu bredere udvalg af indhold der vil have en bred appel til de danske lyttere. Som lytter vil man komme til at opleve en større mangfoldighed og en række nye aktører som man ikke tidligere har set på radiomarkedet, fortsætter Martin Løbel.

Lanceringen af det nye radiosendenet vil give et kæmpeboost til det danske radiomarked. Selv om vi indholdsmæssigt og omsætningsmæssigt halter bagefter mange af de lande som vi normalt sammenligner os med, så ser vi dog en stigende omsætning på radiomarkedet, som klart viser at vi er på rette vej. De nye sendemuligheder vil sandsynligvis bevirke endnu mere vækst.

– Timingen for de nye radiokanaler er helt perfekt, og det mærker vi især ved den enorme interesse der er for at være med fra start, når vi lancerer nettet den 1. oktober 2017. Vi har realitetsforhandlinger med mere end 10 aktører lige nu, og i løbet af den kommende periode forventer vi at der løbende vil komme nye landsdækkende radiokanaler til, afslutter Martin Løbel.

De to nye kanaler vil være på DAB+ søndag, den 1 oktober fra kl. 12:00, og er således tilgængelig for ca. 90% af danskere, når det nye sendenet tændes, og der på de eksisterende DAB-apparater skal skannes efter nye kanaler.

Be the first to comment on "Ekstrabladet og BBC sender radiokanaler i luften 1. oktober"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*