Michael Österlund blir biträdande programdirektör

Michael Österlund. Fotograf: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Michael Österlund har utsetts till en nyinrättad tjänst som biträdande programdirektör med ansvar för innehållsproduktion. Michael Österlund kommer att ingå i Sveriges Radios direktion.– Jag är himla nöjd med att få in Micke med all sin kompetens i företagsledningen. Han är väl insatt i företagets större utvecklingsprojekt och har stort målinriktad fokus att Sveriges Radio ska vara fortsatt lika framgångsrikt och viktigt i folks vardag som vi är idag, säger Cilla Benkö, VD.

– Michael Österlund stämmer helt på den kravprofil jobbet har. Han har en lång och gedigen erfarenhet från stora delar av vår verksamhet, säger Björn Löfdahl, programdirektör.

Michael Österlund är idag Områdeschef Öst och har tidigare varit kanalchef i Västmanland, nyhetschef och utvecklingschef på Ekot, samt tf Ekochef.

– Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med och ta ansvar för den samlade innehållsproduktionen i Sveriges Radio, säger Michael Österlund.

Lena-Tideström Sagström, idag stabschef i programenheten tar tillfälligt över rollen som chef i Öst, till dess att en ny ordinarie chef är på plats.

Be the first to comment on "Michael Österlund blir biträdande programdirektör"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*