Radio Metro ansetter Erik Engen og posisjonerer seg som trafikkradioen på Østlandet

Erik Engen er ansatt som heltids trafikkreporter og programleder på Radio Metro.

Radio Metro har ansatt Erik Engen i fast stilling med særlig fokus på trafikken. Gjennom 19 år som trafikkreporter, blant annet i P4 og NRK, er Engen blant landets mest erfarne på området. Radiosjef Svein Larsen sier: “Det er ikke nok å lese opp meldingene som kommer fra Statens Vegvesen og politiet. Lytterne merker med en gang om du vet hva du snakker om. Erik vet det.”

Radio Metro har radiostasjoner over hele Østlandet og har denne uken styrket satsningen ved å ansette Erik Engen i fast stilling. Han har i de siste månedene arbeidet som trafikkreporter på morgensendingen.

Radiosjef Svein Larsen er i liten tvil om valget av Engen:

– Men hans bakgrunn fra P4 og NRK Østlandssendingen gjennom mange år er Erik Engen kanskje den mest kompetente trafikkreporteren i norsk radio og definitivt på Østlandet. Vi har alltid vært innstilt på og hatt lyst til å satse på trafikk, men for å gjøre det må du ha en reporter som kan distriktet og hver vei og krok ned til den minste detalj. I og med at Erik sluttet i NRK og hadde lyst til å jobbe hos oss var dette en helt logisk beslutning. Og det viser seg å fungere helt utmerket.

– Lytterne merker med en gang om du vet hva du snakker om. Erik vet det, konkluderer Larsen overfor RadioAssistant.

Engen selv er fornøyd med å være på plass i en redaksjon som satser på trafikk:

– Vi satser på trafikk. Jeg sitter dedikert til å ta meg av trafikkdekningen hver morgen. Vi er lokale på Østlandet og vi er raskt på med meldinger når det skjer noe. Vi gir deg svaret på hvorfor du står i kø, og hvilke steder du bør unngå for å ikke stå i køen.

FM-slukking gjør reisende til viktig målgruppe

FM-slukkingen som nå har kommet til Østlandet vil gjøre Metro-produktet viktig, særlig for dem som ikke har oppgradert til DAB+ i bilen.

– Dette er en redaksjonell satsing og som også tar hensyn til at de nasjonale kanalene slukker sine FM-sendinger. Det håper vi er til stor glede for trafikantene, men det dreier seg ikke kun om bilister – selv om de er viktige nok, men også om ​kollektivtrafikken, flyavganger og ferger og båter. Hele bildet som er en service for lytterne. Men det er også klart at når flertallet av norske bilister ikke har DAB-radio er dette en svært viktig målgruppe for oss, sier Svein Larsen.

Lokalradioene melder om kraftig økning i lytting etter at NRK, P4 og Bauer Media har skrudd av sine FM-sendere i region etter region. På Østlandet, som er neste region ut, er trafikk et emneområde som tradisjonelt har gitt konkurransefortrinn.

Erik Engen sier:

– Det er ikke så mange av oss som driver kun med trafikk lokalt på Østlandet. Det gleder et radio- og trafikkhjerte at Metro vil satse på trafikken. Det er ekstra gledelig at de vil la meg være med å leke her, hver dag. Alternativt måtte jeg fått meg en jobb. Det skulle tatt seg ut!

Slik er hverdagen med trafikk

Hverdagen for landets mest erfarne trafikkreporter er fylt av informasjon og valgene om hva som er relevant.

– Erfaringen min fra flere år med helikopterdekning av trafikken og snart ti år med dekning av trafikken fra bakken gjør at jeg føler jeg er i god stand til å gi lytterne informasjon om konsekvensene av det som skjer og også kunne “se” hva som kommer til å oppstå av køer basert på erfaringen med å se trafikk-mønsteret i så mange år.

Blant hjelpemidlene er de mange kameraer som overvåker veiene. Dette er en skjermdump som viser noen av videostrømmene Engen har til rådighet i studio.

– Vi har gode hjelpemidler til dekningen vår. Blant annet har Statens vegvesen mange utmerkede kamera på sentrale steder. Der ser vi selv hvordan trafikken flyter. Lytterne er også med på tipsfronten. Det er viktig, og hyggelig. De er jo der det skjer og kan gi oss førstehånds-info. Det er verdifullt for å kunne gi en best mulig beskrivelse av hva som har skjedd og konsekvensene av det. Selv er jeg i mitt 19 år med trafikkdekning og begynner å bli god på å tolke bildene og se konsekvensene av det som skjer.

Erik Engen er allerede på plass på Radio Metro og vil bli å høre med trafikk og som makker for Christian Gilsvik på morgensendingen, samt som programleder på andre sendeflater.

Be the first to comment on "Radio Metro ansetter Erik Engen og posisjonerer seg som trafikkradioen på Østlandet"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*