Bebispodden för barn 0-2 år

Illustration: Charlotte Ramel

Världsunik ny podd från Sveriges Radio: Bebispodden – tio små korta avsnitt som riktar sig till barn 0-2 år. Bebispodden är som en ljudlig pekbok om sådant som små barn kan känna igen och intressera sig för.– Det här är en världsunik, superrolig och modig podd, full av de första orden, ljud och musik, säger Barnradions Linda Belanner.

Bebispodden är skapad av skådespelaren och musikern Micaela Gustafsson tillsammans med producenten Emilia Traneborn. Micaela hade under många år gjort musik för små barn. Plötsligt började ett stort antal föräldrar höra av sig om att deras bebisar alltid ”sjöng med” under ett visst parti i en av hennes låtar.

– Då började jag fundera på hur man kan hitta det som får bebisar att gå igång. Jag ville testa att göra något som var mer baserat på ljud och uttryck för att få dem att ”haka på”, säger Micaela Gustafsson.

Bebispodden är utvecklad tillsammans med bebisar och testad på bland annat förskolors småbarnsgrupper. Micaela Gustafsson och Linda Belanner hoppas att föräldrar ska lyssna på podden tillsammans med sina bebisar och också själva vara aktiva, leka och härma.

– Bebispodden kommer att ta alla bebisar och föräldrar med storm. Jag är helt säker på att den kommer funka både hemma och på förskolan, säger Linda Belanner.

Micaela Gustafsson. Photo: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Be the first to comment on "Bebispodden för barn 0-2 år"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*