DR er klar med radiodrama for børn

'Landet på den anden ende' er en podcast for hele familien, hvor Coco Hjardemaal og Robert Hansen har nogle af hovedrollerne. Foto: Mette Jensen © Type 2

Robert Hansen og Coco Hjardemaal har nogle af de bærende roller i ’Landet på den anden side’, som succesforfatteren Kenneth Bøgh Andersen har skrevet for DR Radiodrama og DR Podcast.De seneste mange år har DR Radiodrama produceret dramatik til de voksne, men fra tirsdag bliver det anderledes. Da har DR Radiodrama premiere på podcasten ’Landet på den anden side’, der nok kan høres af hele familien, men er tiltænkt de 7-12-årige, som DR Ultra har som målgruppe.

Den nye fantasirige podcastserie er i 10 afsnit af 10 minutter hver og skrevet af forfatteren Kenneth Bøgh Andersen, som har et væld af børnebøger på samvittigheden.

Det er hans premiere i radiodrama-genren, og hovedrollerne bliver spillet af skuespillerne Robert Hansen, Coco Hjardemaal, Ellen Hillingsø, Karen-Lise Mynster og Jacob Morild. I andre roller høres blandt andre Kasper Leisner, Christine Albæk Børge og Peter Christoffersen.

– Vi har gerne villet lave radiodrama for børn længe, men det har været lidt svært, mens radiodrama boede fast på P1. Nu lever DR Radio Drama som podcast på DRs radioapp, og det gør, at vi kan foretage os lidt andre ting – både hvad angår repertoiret og længden på radiodrama-serierne, forklarer Mette Kruse, der er producent og leder af DR Radiodrama.

Hun føler sig overbevist om, at børn også er interesserede i radiodrama.

– Den gode historie har børn altid gerne villet høre, og jeg kan huske, hvordan jeg selv elskede hørespil som ’Prop & Berta’ og ’Den Blå Diamant’, da jeg var barn. Min egne drenge bruger det også meget, og ’Landet på den anden side’ kan sagtens høres på tablets, som målgruppen er vant til at bruge, siger Mette Kruse.

Be the first to comment on "DR er klar med radiodrama for børn"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*