Fem böcker nominerade till Barnradions bokpris 2017

Juryn till Barnradions bokpris 2017 kommer från klass 5 och 6 i Alviksskolan utanför Stockholm: Viktor Wigren, Sofia Stenecker, Hanna Donaldson, Karla Hüpohl och Dalton Westerberg. Foto: Stina Eriksson/Sveriges Radio

Fem böcker har nominerats till Barnradions bokpris 2017. En jury bestående av fem elever från Alviksskolan utanför Stockholm ska utse den slutliga vinnaren. Vilken bok det blir tillkännages den 5 november.En urvalsgrupp bestående av både barn och vuxna har utsett de fem böcker som är med och tävlar om 2017 års bokpris där barn läser de nominerade böckerna, diskuterar och utser vinnaren.

De nominerade till Barnradions bokpris 2017:

  • ”Ylvania” av Ylva Hällen
  • ”Billie. Du är bäst” av Sara Kadefors
  • ”Det Magiska hjärtat” av Kristina Ohlsson
  • ”Det vita huset” av Petter Lidbeck
  • ”Springkällan” av Johan Eriksson

Juryn som utser årets vinnare är fem elever från mellanstadiet i Alviksskolan utanför Stockholm. De läser och diskuterar böckerna tillsammans med programledaren Manuel Cubas.

– Barnradions bokpris är unikt eftersom det är de unga läsarna själva som för samtalet om vad som är viktigt i den litteratur de erbjuds och som sedan utser årets bästa bok, säger programledaren Manuel Cubas.

Vinnaren i Barnradions bokpris tillkännages den 5 november och får –förutom äran – en prissumma på 25 000 kronor.

Be the first to comment on "Fem böcker nominerade till Barnradions bokpris 2017"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*