Hassan Preisler ny vært på “Det Næste Kapitel” på Radio24syv

Hassan Preisler. Foto: Klaus Vedfelt / Radio 24syv

Fra og med fredag d. 6 oktober bliver forfatter, dramatiker og skuespiller Hassan Preisler ny vært på Radio24syvs portrætsamtale-flagskibs-program “Det Næste Kapitel.” Hver uge interviewes en aktuel person i to timer, men i to tempi, så der bliver plads til at stille de spørgsmål, man ikke fik stillet i første ombæring.“Det Næste Kapitel” er programmet som tager afsæt i følelsen man har når man forlader et middagsselskab, og på vej ned af trappen kommer i tanke om alt dét, man ville have sagt. “Det Næste Kapitel” er præcis dét program. Hver uge interviewes en aktuel person i to timer, men i to tempi, så der bliver plads til at stille de spørgsmål, man ikke fik stillet i første ombæring, og der bliver plads til de svar, som ikke kom med i det første kapitel. I sagens natur stiller denne særegne fremgangsmåde store krav til værten.

– Det har ikke været nemt at finde en arvtager til Iben Maria Zeuthen, og vi har ledt land og rige rundt efter personen som kan føre programmet videre mod nye sejre. Men i virkeligheden var det rigtige valg hele tiden lige foran vores næsetip, nemlig Hassan Preisler. Hvis der er noget Hassan Preisler har demonstreret gennem programrækken Min Lille Hassan, så er det en forbilledlig evne til at lytte efter, og et utroligt mod når det gælder de pinlige og de ubehagelige spørgsmål. Når nu Iben Maria Zeuthen har ønsket sig nye udfordringer som en af Danmarks bedste radioværter, kan vi simpelthen ikke tænke os et bedre valg til posten som vært på Det Næste Kapitel end netop Hassan Preisler, siger programchef Mikael Bertelsen.

Selv siger Hassan Preisler:

– Hemingway udtalte, at ‘vi alle sammen er gået i stykker.’ ‘Det er er derfor, lyset kan trænge ind,’ sagde han. Jeg vil gøre mit yderste for at finde sprækker, revner, og afslag i mine gæsters selvfremstilling. Jeg tror nemlig på, at det kun er inden under glasuren, at vi kan bygge bro fra menneskesjæl til menneskesjæl. Og jeg vil love dig, kære lytter, at jeg vil være den, der på dine vegne vil kradse i emaljen for at finde frem til det, som gør mennesket til et menneske: Det uperfekte. Krukken må slås itu.

Det Næste Kapitel med Hassan Preisler som vært udkommer første gang fredag d. 6 oktober, kl. 18.05, på Radio24syv. Hassan Preisler har i øvrigt netop vundet Prix Radio prisen for Årets Gode Samtale, ligesom Iben Maria Zeuthen blev kåret som Årets Vært. Iben Maria Zeuthen er nu i gang med at udvikle et nyt program til Radio24syv, som får premiere i starten af 2018.

Be the first to comment on "Hassan Preisler ny vært på “Det Næste Kapitel” på Radio24syv"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*