Kommentar: P3 i udbud – hvad er det værste, der kan ske?

Kent Kordt. Foto: kentkordt.dk

Mangeårig radiomand Kent Kordt kommenterer DR’s radioschef, Gustav Lützhøft, udtalelser vedr. P3. – P3 er på vej ned af rampen, og i min optik har ledelsen ikke gjort noget banebrydende for at stoppe den udvikling, siger Kordt.Kommentar til “Radiochef: Derfor er det vigtigt at bevare P3” (Mediawatch.dk).

Som altid er DR dygtige til at gyde olie på oprørte vande, og måske lykkes det også denne gang at dæmpe debatten så meget, at politikerne ikke foretager sig noget.

At P3 har godt fat i de unge må være en sandhed med modifikationer, eller i det mindste afhænge af øjnene der ser. Fakta er, som man bl.a. kunne læse i Berlingske før sommerferien, at P3 er udfordret, og at lyttetiden for gennemsnitsdanskeren er halveret på tre år, og specielt de unge lyttere falder fra.

Gustav mener, at det er en risikabel affære at sætte opgaven om at lave radio til de unge i udbud – jeg tænker, hvad er det værste, der kan ske?

P3 er på vej ned af rampen, og i min optik har ledelsen ikke gjort noget banebrydende for at stoppe den udvikling, så måske er det netop en god idé at lade andre aktører byde ind på opgaven, og måske vil det netop være sundt at rokke med båden, som Lützhøft selv udtrykker det.

Tidligere har det været nok at justere sendefladen, skifte værter og skrue op eller ned for mængden af tidstypiske musikgenrer og kæledægger – det er det ikke længere. En tidsvarende P3 skal starte på en frisk og lægge nye data, adfærd og normer til grund for sin tilgang, i stedet for at lappe på en model som var brugbar for 20 år siden, og det kunne DR have igangsat for længe siden, hvis viljen og evnen havde været der.

Jeg hører ikke til dem, der plæderer for, at man skal lukke DR men derimod stille konkrete krav til hele DR om, hvad vi forventer, og ikke mindst hvad der er public service. På den måde vil også et kommercielt marked eksistere, og i den kontekst er jeg enig i Gustav Lützhøfts udtalelse om, at DR vil være med til at sikre tilslutning til radio som medie.

Om Kent Kordt:
Mangeårig radiomand med betydelig erfaring fra det skandinaviske radiomarked fra jobs som radiochef, konsulent, coach, vært m.m., og han udtaler sig som privat interesseret og uvildig person. Kent arbejder som eventchef udenfor mediebranchen og har ikke økonomiske eller personlige interesser i at skubbe debatten i en given retning.

Be the first to comment on "Kommentar: P3 i udbud – hvad er det værste, der kan ske?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*