Ny retning for P3: mere markant, varieret og mangfoldig

DRs radiochef Gustav Lützhøft. Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Som led i DRs strategi for kontakt til unge, bliver der nu sat en ny kurs for P3, der fremover skal være endnu mere markant, varieret og mangfoldig – med en klarere public service-profil.P3 har altid stået meget stærkt i forhold til de yngre radiolyttere, og fremover skal kanalen være endnu mere i øjenhøjde med målgruppen. Når lytterne tænder for P3, skal de i endnu højere grad føle, at de er en del af et troværdigt, nysgerrigt og underholdende fællesskab, der ser på verden med unge øjne.

Dette er essensen i den nye retning, der nu bliver udstukket for P3. Det er en overordnet fortælling om, hvilken kanal P3 skal være i fremtiden. Et udgangspunkt for et arbejde med indhold til P3, der kommer til at foregå fremadrettet i forbindelse med at udvikle kanalen:

– P3 er stadig, og med stor afstand, den vigtigste kanal for unge. P3 er en vigtig årsag til, at unge vælger at lytte til radio, og fremover skal udgangspunktet for P3’s indhold altid være målgruppens. Vi skal blive bedre til at sætte os i de unges sted og formidle med deres behov for øje. Grundtonen på P3 skal fortsat være underholdende, men kanalen må ikke være bange for også at være seriøs. P3’s humor skal være varm, kærlig og inkluderende – aldrig sarkastisk, ironisk eller arrogant. Vi skal grine med lytterne, siger DRs radiochef Gustav Lützhøft.

En klarere public service profil

P3’s indhold skal udkomme på en måde, der harmonerer med de unges medievaner og være endnu bedre til at omfavne de digitale muligheder. P3 skal også være tydeligere i sin aktualitetsprofil, og denne udvikling skal på sigt bidrage til, at P3 skiller sig endnu mere ud som en tydelig public service-kanal:

– P3 skal rydde op i larmen. Midt i et ellers flyvsk mediebillede skal P3 stå fast funderet i viden og autenticitet – både når det gælder journalistik, musik, aktualitet og underholdning. Kanalen skal være oprigtigt interesseret i hele livet og verden omkring os. Fra det globale til det helt nære. P3 kigger altid under overfladen og må aldrig være bange for at stille de frække og farlige spørgsmål på lytternes vegne, siger Gustav Lützhøft.

Arbejdet med kanalen er i gang

Alle medarbejdere på P3 er for ganske nylig blevet orienteret om den nye kurs på P3, og nu går det konkrete arbejde med at udvikle kanalen i gang. Som følge af DRs musikhandlingsplan – ’Nye veje for musikken’ – er der blandt andet blevet arbejdet målrettet med P3’s musikprofil. På den baggrund er antallet af unikke musiknumre på kanalen blandt andet steget med 21 procent.

Steffen Raastrup – der har været i DR siden 2011 og senest har været konstitueret kanalredaktør på DR3 – er netop blevet ansat som P3’s nye kanalredaktør, og får nu til opgave at omsætte den nye retning til konkret indhold på kanalen:

– Der vil løbende ske udvikling af kanalens indhold. Allerede nu har vi lavet de første justeringer ved at lancere et nyt aktualitetsprogram – ’Stegger & Toft’ – om eftermiddagen, og på den måde igangsat arbejdet med at skabe en mere tydelig aktualitetsprofil for P3. Tidligere på året kunne vi melde, at antallet af unikke musiknumre spillet på P3 er steget markant. Og der vil snart komme flere initiativer til. Planen er, at vi løbende vil udvikle kanalen frem mod årsskiftet, siger Gustav Lützhøft.

P3’s nye eftermiddagsprogram – ’Stegger & Toft’ – skal blandt andet bidrage til at skabe en mere tydelig aktualitetsprofil for P3. Foto: Petra Kleis © Type 1

Be the first to comment on "Ny retning for P3: mere markant, varieret og mangfoldig"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*