Verdensnyhet fra Sverige med lansering av egen podcast for de aller minste

Illustration: Charlotte Ramel

Sveriges Radio har sluppet en verdensnyhet: Bebispodden – ti små korte avsnitt som retter seg mot barn mellom 0 og 2 år. Bebispodden blir som en pekebok i lydform hvor små barn kan kjenne seg igjen og interessere seg for.

– Dette er unikt i verden, kjempemorsomt og en modig podcast fylt med de første ordene, lyd og musikk, sier Barnradions Linda Belanner.

Bebispodden er skapt av skuespiller og musiker Micaela Gustafsson sammen med produsent Emilia Traneborn. Micaela har i mange år laget musikk for små barn. Plutselig begynte mange foreldre å høre fra seg om at deres smårollinger alltid “sang med” på visse deler av hennes låter.

– Da begynnte jeg å lure på hvordan man kunne finne hva det er som får småbarn til å reagere. Jeg ville forsøke å lage noe som var basert på lyd og som ville få dem til å “hekte seg på”, sier Micaela Gustafsson.

Bebispodden er utviklet sammen med småbarn og testet på blant annet småbarnsgruppene til forskoler. Micaela Gustafsson og Linda Belanner håper at foreldre skal høre på podcasten sammen med sine små og dessuten selv være aktive, leke og herme etter det de hører.

– Bebispodden kommer til å ta småbarn og foreldre med storm. Jeg er helt sikker på at den kommer til å fungere både hjemme og på førskolen, sier Linda Belanner.

Micaela Gustafsson. Photo: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Be the first to comment on "Verdensnyhet fra Sverige med lansering av egen podcast for de aller minste"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*