Mindre enn en måned til siste region slukker FM

Nå er det mindre enn en måned til NRK, P4 og Radio Norge slutter å sende på FM i Troms og Finnmark. Fra 13.desember er alle riksdekkende kanaler heldigitale.

– Det digitale radioskiftet er gjennomført i 17 norske fylker, og om mindre enn en måned blir også de siste fylkene heldigitale. Det betyr at de som ennå ikke har digital radio i Troms og Finnmark, bør begynne forberedelsene nå, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge, som representer riksdekkende radio.

Digital radio er radio via DAB-apparater, apper, pc, mobil eller på tv-apparater.

NRK og kommersiell radio slutter å sende på FM samtidig

Alle nasjonale kanaler vil slutte å sende på FM 13.desember i Troms og Finnmark. I følge Digitalradioundersøkelsen fra Kantar Media er de fleste lytterne allerede digitale. 1,9 millioner nordmenn hører digital radio hver dag, med DAB som mest brukte plattform.

– Men selv om de fleste lytterne hører radio digitalt, er det fremdeles mange som ikke har oppgradert til digital radio i bilen. Vi ser fra andre slukkeområdet at mange venter med dette til FM-sendingene opphører. Da risikerer man imidlertid ventelister og kø på verkstedene, sier Torvmark.

Saken fortsetter under bildet.

Digitalradio Norge CEO, Ole Jørgen Torvmark. Photo: Tore Guriby/Digitalradio Norge.

Hjelper lyttere lokalt

Kringkasterne har hjelpeteam på veien i Troms og Finnmark i forbindelse med overgangen til digital radio. Lyttere som trenger bistand må rette spørsmål til NRKs publikumsservice eller publikumsservice på radio.no. Spørsmål som krever at det gjøres undersøkelser på stedet sendes videre til hjelpeteamene.

Lytterne finner 31 riksdekkende kanaler på DAB. Lytterundersøkelser viser at et økende antall nordmenn lytter til nye riksdekkende kanaler, mens lyttingen synker på tradisjonelle kanaler.

NRK og kommersiell radio har enkelte steder ulik dekningsgrad.

Be the first to comment on "Mindre enn en måned til siste region slukker FM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*