P4-gruppens kanaler først på Apple CarPlay i Norge

Som første norske radiohus er P4-gruppens radioapper for iPhone klare med full støtte for Apple CarPlay. CarPlay skal gjøre det enklere for bilførere å bruke iPhonen i bilen. Knapper, skjerm og utstyr i bilen styrer mobiltelefonen.

Stadig flere nye biler har løsningen til Apple i dashboardet, og nå dukker alle P4s radiokanaler opp rett i dashboardet om du har dem installert på telefonen. Lytteren må ikke gjøre annet enn å ha siste versjon (4.0.7) av en av P4-gruppens radioapper installert på telefonen og koble den til bilen.

– Dette er en rask og enkel vei til digitalradio i bilen, sier P4s digitaldirektør Rune Hafskjær, som understreker at dette er streaming over internett og ikke kringkastet lyd.

– Dette kan være et godt alternativ for mange, men erstatter ikke nødvendigvis DAB om man ferdes mye på veiene over lengre strekninger. Dessuten bruker man fortløpende mobildata, mens DAB er gratis, minner han om.

Med telefonen koblet til Apple Carplay åpnes andre muligheter også, som å bruke taleassistenten Siri til å ringe, besvare anrop, navigere og lignende.

Saken fortsetter under bildet.

Den nye versjonen av P4-gruppens radioapper for iPhone inneholder en god nyhet også for eiere av eldre biler uten Apple CarPlay i dashboardet. Appene har fått et helt nydesignet «bilmodus» spesiallaget for trafikksikker bruk i bil. Rett og slett et enklere brukergrensesnitt, større tekst og færre, men større knapper, slik at appene blir enklere å bruke på veien.

Både streaming over Internett og kringkasting er fullgod digitalradio, men med forskjellige egenskaper, pris og dekning.

– Med denne oppdateringen av radioappene våre for iPhone gir vi lytterne ytterligere valgmulighet til å høre sin favorittkanal på den plattformen som passer til enhver bruk og anledning, sier Hafskjær.

P4s digitaldirektør Rune Hafskjær

Be the first to comment on "P4-gruppens kanaler først på Apple CarPlay i Norge"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*