Ny podcast om #metoo fra Radio24syv

Foto af Iben Thranholm og Iben Maria Zeuthen for Radio24syv

Siden filmmagnaten Harvey Weinsteins fald har hele den vestlige verden været på den anden ende. Et kolossalt opgør mellem mænd og kvinder er i gang, et opgør som handler om mænd, der bruger deres magt til at forgribe sig på kvinder. “Stille Før Optagelse” – ny podcast om #metoo fra Radio24syv, med Iben Maria Zeuthen og Iben Thranholm.Hvor længe revolutionen vil vare, ved ingen, men når man sammenligner Danmark med broderlandet Sverige, ser det ud som om hashtagget #metoo først lige er kommet hertil. I skrivende stund er det kun den laveste frugt på træet – nemlig filmselskabet Zentropas rorgænger Peter Ålbæk – som er blevet ramt, mens turen stadig ikke er kommet til magtfulde mænd indenfor medier, politik, erhvervsliv og andre sfærer.

Alt dette skal naturligvis dækkes, diskuteres og dokumenteres af Radio24syv. Derfor starter kanalen nu podcasten “Stille Før Optagelse”, hvor værterne Iben Maria Zeuthen og Iben Thranholm vil beskæftige sig med alle facetter af #metoo – både i Danmark og i udlandet.

Om opgaven med at lave podcast om #metoo til Radio24syv siger Iben Maria Zeuthen:

“Den volumen som de her fortællinger rammer verden med er chokerende, og måske skal det til for at man reelt kan ændre ubevidste mønstre og reaktioner. Den ene dag tænker jeg at vi skal igennem en helt anden type liv som samfund før at tingene finder deres reelt ligestillede leje. Den næste dag føler jeg at der er kræfter i gang som har uoverskuelige konsekvenser. Det er et ægte spindelvæv af historier, myter, nye og gamle fællesskaber, drømme, håb og uretfærdighed som vi har med at gøre.”

Og hertil siger Iben Thranholm:

“Metoo stikker langt dybere end de konkrete seksuelle krænkelser, for Metoo kan bruges til at fremme politiske interesser og kulturelle forandringer med. Derfor mener jeg, at det er vigtigt at bore i, hvad metoo kan bruges til og af hvem. Samtidigt er der mange paradokser i metoo. I en tid, hvor swingerklubber og porno er hverdag for mange, handler metoo vel næppe om moral – eller gør det alligevel? Metoo er meget mere omfattende end blot statusopdateringer på Facebook. Vi skal have en lang og grundig samtale om det værdiskred og de store kulturelle forandringer, som metoo kommer til at skabe.”

Om initiativet siger programchef Mikael Bertelsen:

“Jeg kan ikke forestille mig et bedre værtspar end Iben Maria Zeuthen og Iben Thranholm til at løse denne vigtige opgave. Med Iben Maria Zeuthens flair for at finde og interviewe gode cases, og med Iben Thranholms sans for at identificere og debattere de bagvedliggende problematikker, vil de komme meget langt. Det eneste jeg ærgrer mig over, er at vi ikke forlængst er gået i gang…”

I december måned udkommer “Stille Før Optagelse” som podcast, men allerede i januar 2018 bliver det også et program på FM. Podcastens titel er inspireret af den norske variant af #metoo, som var #stilleforopptak. Det var under dette hashtag at hundredevis af norske skuespillerinder brød tabuet i norsk tv, film og teater. Nu gælder det så et opgør med tavshedens kultur i Danmark.

Be the first to comment on "Ny podcast om #metoo fra Radio24syv"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*