Nu startar OS i Radiosporten – 180 timmar spänning, känslor och intryck

Alexander Lundholm och Petra Svensson i Radiosportens OS-studio. Foto: Martin Hedberg/Sveriges Radio

Nu startar de 23:e Olympiska vinterspelen. Radiosporten är på plats i Pyeongchang för att sända i snitt 12 timmar per dygn till Sveriges Radios lyssnare, framför allt i P4.– Vi ska ge lyssnarna alla de ögonblick som kanske blir nya klassiker, alla kommentarer och alla känslor och intryck. Totalt sänder vi omkring 180 timmar de två och en halv vecka som OS pågår, säger Radiosportens chef Markus Boger.

För att radiolyssnarna ska få en så heltäckande bevakning som möjligt krävs en detaljplanering på hög nivå: hur ska tävlingarna bevakas, vilka reportage ska sändas och när och vilka gäster ska vara med.

– Det är ett avancerat pussel och trots att vi är många på plats är det ett tajt schema för att hinna med allt. Ambitionen är att fånga in samtliga svenska deltagares insatser, samt de största internationella stjärnorna, säger Markus Boger.

Från morgon till kväll kommer Radiosporten också att erbjuda de mest intressanta referaten, analyserna och kommentarerna i ”OS-kollen”, som under de kommande veckorna syns Sveriges Radio Play-appen.

Be the first to comment on "Nu startar OS i Radiosporten – 180 timmar spänning, känslor och intryck"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*